16:45 11.04.2022

Меджліс кримськотатарського народу обіцяє підтримувати кримських татар, які проживають на тимчасово зайнятих російською армією територіях

2 хв читати
Меджліс кримськотатарського народу обіцяє підтримувати кримських татар, які проживають на тимчасово зайнятих російською армією територіях

Меджліс кримськотатарського народу обіцяє моральну, інформаційну та в окремих випадках практичну підтримку кримським татарам, які проживають на територіях Херсонської та Запорізької областей, тимчасово зайнятих російською армією, йдеться у зверненні меджлісу.

"На тимчасово окупованих російськими військами територіях Херсонської та Запорізької областей проводяться переслідування та посилюються репресії місцевого населення. Російські загарбники незаконно вриваються до будинків мирних жителів, проводять обшуки, затримують людей, піддають їх нелюдському і такому, що принижує гідність, поводженню", - ідеться у звернення, оприлюдненому Рефатом Чубаровим у понеділок.

У ньому уточнюється, що наразі на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей провадиться незаконна діяльність окупаційних адміністрацій, співробітників ФСБ РФ та керованих ними спецслужб, які прибули з контрольованих РФ окремих районів Донецької та Луганської областей.

Крім того, у приміщеннях навчальних закладів створюються камери для протиправного тримання людей, допити й катування мирних громадян.

"Російські загарбники чинять тотальний тиск та залякування активістів громадянського суспільства, депутатів органів місцевого самоврядування, голів територіальних громад, директорів і вчителів шкіл, керівників медичних закладів і лікарів з метою змусити їх служити окупаційній владі. Люди позбавлені можливості отримувати заробітну плату, пенсії, соціальні виплати, в них немає життєво важливих медичних препаратів, не вистачає продуктів харчування", - наголошують у меджлісі.

Там уточнюють, що окупанти чинять у населених пунктах Херсонської та Запорізької областей системні переслідування представників корінного кримськотатарського народу.

Так, незаконно були затримані та вивезені на територію тимчасово окупованого Росією Криму та поміщені в СІЗО міста Сімферополя активіст кримськотатарського національного руху Насрулла Сейдалієв, а також його співвітчизники Арсен Ібраїмов та Рустем Гугурик, яких звинувачують в участі у кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана та громадській блокаді Криму.

"Меджліс кримськотатарського народу підтримує самовідданість та вірність Українській державі абсолютної більшості жителів населених пунктів Херсонської та Запорізької областей, які опинилися під тимчасовою окупацією російських військ", - ідеться у зверненні.

В організації також нагадують окремим громадянам України, що колабораційна діяльність є кримінальним злочином, а особи, які погодилися на співпрацю з російською окупаційною владою, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

"Меджліс кримськотатарського народу і надалі, до звільнення тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей Збройними силами України, надаватиме моральну, інформаційну, а в окремих випадках – і практичну підтримку співвітчизникам, які проживають на окупованій території. Меджліс кримськотатарського народу, підтримуючи єдність військово-політичного керівництва України та згуртованість української політичної нації, а також повною мірою довіряючи ЗСУ, висловлює впевненість у якнайшвидшому звільненні тимчасово окупованих РФ територій Херсонської та Запорізької областей, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Крим – це Україна!", - підсумували в меджлісі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА