18:51 11.04.2022

Зустріч канцлера Австрії з Путіним була "дуже жорсткою, відкритою і прямою" - Kronen Zeitung

2 хв читати
Зустріч канцлера Австрії з Путіним була "дуже жорсткою, відкритою і прямою" - Kronen Zeitung

Канцлер Австрії Карл Негаммер передав президенту РФ Володимиру Путіну послання, що "ця війна повинна припинитися", пише в понеділок газета Kronen Zeitung з посиланням на канцелярію Негаммера.

Сам Негаммер охарактеризував зустріч як "дуже жорстку", "дуже відкриту", "дуже пряму" - "не дружній візит". Для нього це було "обов'язковим". Він хотів "не залишити каменя на камені", щоб домогтися припинення бойових дій або, принаймні, гуманітарного прогресу для цивільного населення України, пише газета. Водночас, цитує вона повідомлення канцелярії, "альтернативи пошуку прямого діалогу з Росією немає, незважаючи на всі розбіжності".

Передбачувані воєнні злочини з боку Росії також було розглянуто "дуже чітко", йдеться в повідомленні. Крім того, канцлер дав зрозуміти, що санкції проти Росії триватимуть і в будь-якому разі посилюватимуться доти, доки в Україні вмиратимуть люди. "Я зачепив серйозні воєнні злочини і наголосив, що винних має бути притягнуто до відповідальності. Я також недвозначно сказав президенту Путіну, що доки в Україні гинуть люди, санкції проти Росії залишатимуться в силі і ще посилюватимуться", - сказав він.

За його словами, ЄС більше ніж коли-небудь згуртований у питанні санкцій. Тепер Негаммер поінформує європейських партнерів Австрії про переговори і дасть рекомендації щодо подальших кроків. "Але найважливішим моїм посланням Путіну було те, що ця війна повинна нарешті скінчитися, тому що у війні є тільки ті, хто програв з обох сторін", - цитує канцлера газета.

У суботу канцлер Австрії відвідав з візитом Київ і зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА