09:55 12.04.2022

Інформація про застосування російською армією хімічної зброї в Маріуполі перевіряється

2 хв читати
Інформація про застосування російською армією хімічної зброї в Маріуполі перевіряється

Українська влада наразі перевіряє інформацію про можливе застосування хімічної зброї російськими окупантами в Маріуполі, заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"Станом на зараз ми цю інформацію перевіряємо, намагаємося зрозуміти, що (це було – ІФ). Проте, за попередніми даними, можу говорити, що є припущення, що це фосфорні боєприпаси, можливо, були. Але остаточна офіційна інформація буде пізніше", - сказала Маляр в ефірі національного телемарафону, відповідаючи на запитання ведучих про можливе застосування хімічної зброї окупантами в Маріуполі напередодні.

При цьому заступниця глави Міноборони додала, що ризик застосування хімічної зброї загарбниками залишається на дуже високому рівні.

Як повідомлялося, увечері 11 квітня в полку "Азов" заявили, що російські окупаційні війська скинули з безпілотного літального апарата отруйну речовину невідомого походження на українських військових і мирних жителів у Маріуполі.

У полку також зазначили, що в постраждалих спостерігається дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром, а наслідки використання невідомої речовини уточнюються.

Лідер "Азова" Андрій Білецький повідомив про трьох постраждалих. "Декілька годин тому росіяни вдарили хімічною зброєю по Маріуполю, по заводу "Азовсталь", по фортеці українських бійців, по фортеці азовців. Якщо говорити про практичну сторону удару – вона не велика. Троє людей мають людей чітко виражені ознаки отруєння хімічними речовинами, але без катастрофічних наслідків", - сказав Білецький у своєму відеозверненні в ніч на вівторок.

Пізніше міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс повідомила, що країна з партнерами працює для перевірки деталей щодо можливого застосування хімічної зброї в Маріуполі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові щонайменше один постраждалий унаслідок нічного обстрілу

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА