12:14 12.04.2022

У Київській ОВА рекомендують громадянам поки що не повертатися до деокупованих населених пунктів області: більш-менш реальна дата – кінець травня

2 хв читати
У Київській ОВА рекомендують громадянам поки що не повертатися до деокупованих населених пунктів області: більш-менш реальна дата – кінець травня

Голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк рекомендує жителям області не поспішати повертатися до деокупованих населених пунктів Київщини, оскільки в регіоні тривають роботи з ліквідації наслідків перебування у ньому російських окупантів.

"Ми не рекомендуємо наразі повертатися людям у деокуповані райони, тому що, насамперед, це мінна небезпека, яку залишили окупанти. Це і боєприпаси, мінні поля, мінні пастки, що не розірвалися. Ми працюємо над цим постійно", - сказав Павлюк в ефірі національного телемарафону у вівторок.

За його словами, розмінування територій відбувається насамперед уздовж доріг, а також у населених пунктах і будинках, де мешкають люди.

Голова ОВА також повідомив, що в регіоні активно проводяться роботи з відновлення електро- й газопостачання для населення.

"До 31 травня вся область буде з електрикою. Також оцінюємо ситуацію з газопостачанням: на жаль, у нас поки що 85 населених пунктів без газу, проте роботи в цьому напрямку тривають. Лише за вчорашній день дев'ять населених пунктів було підключено до газопостачання", - наголосив Павлюк.

Він зазначив, що в області працюють комунальники та всі необхідні фахівці, а також велика кількість добровольців і волонтерів, які допомагають розбирати завали, відновлювати дороги й мости.

"Ми звертаємося до людей, щоб поки що утрималися від повернення до небезпечних районів... Кінець травня - це більш-менш реальна дата, щоб людям було безпечно повертатися до деокупованих районів", - підсумував голова ОВА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З 18:00 до 23:00 у середу можливі відключення електроенергії по всій Україні - "Укренерго"

Атаковано об'єкти генерації та передачі е/е в шести областях, є пошкодження об'єктів газової інфраструктури

Коломойському повідомили ще одну підозру - в організації замовного вбивства

ВАКС обрав запобіжний захід ексголові ФДМ Сенниченку у вигляді заочного арешту

Українськомовні аудіогіди з'явилися вже в 44 країнах світу - Мінкультури

Унаслідок обстрілів у Запоріжжі пошкоджено будівлю пожежної частини, об'єкти критичної та цивільної інфраструктури

На Дніпропетровщині збито вісім ворожих ракет - ОВА

Польща піднімала в повітря авіацію через російський масований обстріл України

Унаслідок обстрілів Херсон частково залишився без світла, рух поїзда Київ-Херсон-Київ обмежено до Миколаєва

Нацизм відродився з новим маркуванням "Сделано в России" - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА