19:37 12.04.2022

Кабмін дозволив керівникам держслужби під час воєнного стану вводити дистанційну роботу для співробітників, які перебувають на території України

1 хв читати

Кабінет міністрів регламентував організацію роботи державних службовців та працівників державних органів у період воєнного стану.

Згідно з повідомленням пресслужби уряду, у вівторок уряд ухвалив постанову "Деякі питання організації роботи державних службовців та працівників державних органів у період воєнного стану".

"Із початком вторгнення російських військ на територію України більшість державних службовців було позбавлено можливості виконувати свої посадові обов'язки безпосередньо на робочих місцях. У зв'язку з виникненням загрози життю та здоров'ю працівників та їхніх сімей багато державних службовців були змушені тимчасово змінити місце проживання, при цьому більшість з них продовжує виконувати свої посадові обов'язки", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що прийнятим актом регламентується: надання права керівникам державної служби під час дії воєнного стану запроваджувати дистанційну роботу для працівників, які перебувають на території України; встановлюється, що робота співробітника за кордоном допускається лише у разі відрядження; надання права керівнику державної служби застосовувати дисциплінарне стягнення, зокрема звільнення з посади державної служби, до працівників, які перебувають у робочий час поза робочим місцем без вирішення відповідного керівника.

Крім цього, ця постанова скасовує наказ Національного агентства державної служби від 17 березня 2022 року № 20-20 "Про внесення змін до Типових правил внутрішнього службового розпорядку".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА