14:10 14.04.2022

Освітній омбудсмен: Не змушуйте освітян повертатися до населених пунктів до дозволу військових адміністрацій

2 хв читати
Освітній омбудсмен: Не змушуйте освітян повертатися до населених пунктів до дозволу військових адміністрацій

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов закликає місцеву владу та керівників навчальних закладів не змушувати педагогів повертатися до населених пунктів до дозволу військових адміністрацій.

"Останніми днями отримую численні звернення від педагогів, які наразі перебувають в евакуації. Вони повідомляють, що місцева влада та керівники закладів освіти змушують їх під загрозою звільнення повернутися на очну роботу до населених пунктів, де ще зовсім недавно точилися запеклі бої. Одночасно керівники військових адміністрацій у тих же регіонах закликають громадян почекати з поверненням, бо це може бути небезпечним", - ідеться у повідомленні пресслужби освітнього омбудсмена.

Він також звернув увагу, що далеко не всі працівники навчальних закладів наразі можуть дістатися місць, де вони проживали, тому що міжміське сполучення відновлено не скрізь, не кожен має власний транспорт, щоб повернутися.

"Доки території надійно не розміновані, доки дороги до населених пунктів не є цілком безпечними, не треба наражати колег на небезпеку. Тому що, попри припинення бойових дій на цих територіях, загроза життю громадян все ще залишається", - наголосив омбудсмен.

Окрім того, Горбачов звернув увагу, що частину будівель зруйновано, внаслідок чого деякі працівники залишилися без житла і їм нікуди повертатися, а у звільнених населених пунктах тривають ремонтні роботи з відновлення доріг, електро-, водо- та газопостачання.

"Враховуйте, будь ласка, що для кожної людини зараз повернення під тиском з безпечного місця – це великий психологічний стрес як для неї, так і для дітей та інших членів сім’ї. Кожен з нас обов’язково повернеться до своїх домівок, роботи, але лише тоді, коли це буде безпечно, і не буде загроз для життя і здоров’я", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА