14:30 14.04.2022

Правоохоронці встановили осіб, яких окупанти катували та вбили у Броварському районі

2 хв читати
Правоохоронці встановили осіб, яких окупанти катували та вбили у Броварському районі

Встановлено особи українців, тіла яких було знайдено в підвалі села Шевченкове Броварського району Київської області, повідомив керівник поліції області Андрій Нєбитов.

"У селі Шевченкове Броварського району в підвалі виявлено тіла шести чоловіків, яких катували й застрелили. Особи п'яти вже встановлені", - сказав Нєбитов у відеоповідомленні на YouTube-каналі.

Начальник поліції області уточнив, що жоден із чоловіків, яких катували російські окупанти, не мав ніякого стосунку до територіальної оборони або яких-небудь військових структур. За словами Нєбитова, про одного зі знайдених є інформація, що в середині березня йому зателефонували й розповіли, що російські солдати знущаються з жінок неподалік залізничного полотна. "Він побіг туди, й більше його ніхто не бачив", - додав Нєбитов.

Начальник поліції Київської області розповів, що в підвалі також знайдено тіла двох братів, які не мали стосунку до військових формувань, російські солдати їх катували та застрелили.

"Ще один чоловік, тіло якого дістали з підвалу, того дня просто їхав селом на велосипеді, його застрелили", - додав Нєбитов.

"Усі ці факти підтверджують, що українців, місцевих жителів, які перебували в окупації, просто розстрілювали з автоматичної зброї. Не знаю, скільки ще ми знаходитимемо тіла загиблих українців, яких піддавали тортурам, але я впевнений, що кожен злочин буде задокументовано так, що не лише буде можливість притягнути винних до відповідальності за національним законодавством, а й буде жорстка відповідальність у Міжнародному кримінальному суді", - наголосив Нєбитов.

За його словами, слідчо-оперативні групи продовжують "зачистку" населених пунктів області, які перебували під окупацією.

Керівник поліції Київської області зазначив, що в майже 180 населених пунктах області, які перебували під окупацією російських військ, правоохоронці продовжують реєструвати воєнні злочини, скоєні РФ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА