19:19 14.04.2022

Росіяни планували знищити Зеленського та встановити в Україні маріонетковий уряд на чолі з людьми у "великих погонах" – Данілов

2 хв читати
Росіяни планували знищити Зеленського та встановити в Україні маріонетковий уряд на чолі з людьми у "великих погонах" – Данілов

Росія мала дуже простий план із захоплення України, який включав знищення президента Володимира Зеленського та подальше встановлення у Києві маріонеткового уряду, очолити яке мали люди у "великих погонах", повідомив секретар РНБО України Олексій Данілов.

"План був досить простий і зухвалий: насамперед знищення президента нашої країни. У них це стояло питанням номер один, і було кілька спроб з цього питання. Більше того, я можу сказати, що 22 лютого приблизно о 19.20 ми отримали інформацію, що найближчим часом це може статися", - сказав Данілов в інтерв'ю виданню ВВС, оприлюдненому у четвер.

За словами секретаря РНБО, після отримання зазначеної інформації він згідно з процедурою та протоколом поінформував про це президента держави, його особисту охорону, Управління державної охорони, прем'єр-міністра, його службу безпеки, міністра внутрішніх справ, усі відповідні органи.

"Це було 22 числа. Потім було ще чотири спроби. Крайня була 7 березня - тоді ми отримали інформацію від наших партнерів, розвідок, що планується така операція", - наголосив Данілов.

Він уточнив, що найбільш напруженими були перші три-чотири дні російського вторгнення.

"У ці дні поведінка людей визначала всю цю ситуацію... Стрілянини в перші дні було чимало. Я не хочу говорити кількість людей, які поклали в перші дні, ДРГ, які були на території. Вони тут були. Ви не думайте, що вони приходили непідготовленими" "Була сітка, було опрацьовано багато моментів. Але я вдячний і охороні президента, і УДО, яке тримало і тримає урядовий квартал, і всім нашим військовим", - уточнив секретар Ради безпеки.

При цьому, відповідаючи на запитання журналіста про те, хто мав очолити маріонетковий уряд у Києві, Данілов заявив, що він розуміє, "кого готували на цю посаду" і це не підозрюваний у держзраді нардеп Віктор Медведчук, втеклий президент Віктор Янукович, політик Євген Мураєв чи екснардеп Олег Царьов.

"Єдине, що можу сказати, що це люди у погонах. У великих погонах... Це моє припущення, що це люди у великих погонах. І посаду прем'єр-міністра, і посаду керівника держави", - підсумував Данілов.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА