07:09 15.04.2022

Росіяни просто знищують нашу націю - Зеленський в інтерв'ю BBC

2 хв читати
Росіяни просто знищують нашу націю - Зеленський в інтерв'ю BBC

Президент України Володимир Зеленський заявив, що битва за Донбас буде надзвичайно складною.

"Вони максимально зосереджують там свої війська. Стягують війська з півночі, які були у напрямку Києва та Чернігова. Також туди їдуть війська з багатьох місць РФ та світу. Для того, щоб битися за Донбас, щоб взяти в коло наше угруповання розміром 44 тис. військових, для того, щоб забрати весь Донбас собі", - сказав Зеленський в інтерв'ю ВВС, оприлюдненому в четвер.

Водночас він наголосив, що росіяни "не просто забирають території, вони все на них руйнують, ґвалтують людей, мародерствують. Вони просто знищують нашу націю".

"Вони знищили всіх, говорячи, що вони захищають "російський мир". Але це відкрита російська війна і "миром" там не пахне", - сказав президент.

Він також заявив, що небезпека росіян полягає не лише в їхній жорстокості, а й у цинізмі.

Цинізм - у їхній філософії, вони кажуть, що прийшли "звільнити людей від нацистів", а насправді звільнили території від життя", - зауважив Зеленський.

Водночас він зазначив, що користуватиметься всіма можливостями, зокрема для переговорів.

"Чи є багато варіантів у президента країни, в якій війна, закінчити її? Битися до останнього українця, як хочуть у деяких країнах? Чи зробити все можливе, щоб не втрачати сотні тисяч чи навіть мільйони людей? Зупинити третю світову війну. Зробити все, щоб це закінчилося якнайшвидше. Зробити все, щоб Україна не була зруйнована на 100%", - пояснив він, додавши, що "діалог - це один із варіантів, і всі війни так закінчувалися, принаймні більшість із них".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА