07:39 15.04.2022

Глави Туреччини та Австрії обговорили перспективи мирних переговорів України та РФ у Стамбулі

2 хв читати
Глави Туреччини та Австрії обговорили перспективи мирних переговорів України та РФ у Стамбулі

Перспективи мирних переговорів України та Росії у Стамбулі, як одного з найкращих шансів на завершення війни, обговорив із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом у телефонній розмові канцлер Австрії Карл Негаммер після візитів днями до Києва та Москви та переговорів із президентами двох країн.

"Ми згодні: Стамбульський процес - найкращий шанс для миру в Україні. Австрія зробить свій внесок у будь-який час за допомогою активної політики нейтралітету", - написав канцлер Австрії у твіттері ввечері в четвер.

У свою чергу турецьке Anadolu Agency зазначило, що президент Ердоган наголосив на необхідності використання будь-яких можливостей для того, щоб покласти край гуманітарній трагедії та бойовим діям в Україні, і також закликав підтримати Стамбульський процес для просування мирних переговорів між Росією та Україною.

"Президент Ердоган наголосив, що Анкара продовжить зусилля щодо мирного врегулювання української кризи", - наголошується в повідомленні.

Раніше за підсумками свого візиту до Москви Негаммер в інтерв'ю декільком ЗМІ висловив песимістичну думку, що Путін має намір продовжувати війну, наслідуючи власну військову логіку, хоч і усвідомлює важкі її наслідки, зокрема й для Росії. Водночас канцлер Австрії зазначив, що побачив у обох країн потенціал для припинення війни, і переговори у Стамбулі могли б бути шансом зупинити її.

"Я не думаю, що всі двері зачинені, але відчинених все менше і менше", - сказав, зокрема, Негаммер в інтерв'ю APA та dpa.

Як повідомлялося, переговори між українською та російською делегаціями у Стамбулі відбулися 29 березня. Сторони за їх підсумками заявили про деякий прогрес і про можливість наступної зустрічі в Стамбулі, однак поки що визначеність у її проведенні та дата відсутні.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА