20:31 15.04.2022

Борівська громада на Харківщині майже повністю окупована – селищний голова

3 хв читати
Борівська громада на Харківщині майже повністю окупована – селищний голова

Станом на 15 квітня територію Борівської громади Харківської області майже повністю окуповано російськими військовими, керівництво громади змушене працювати дистанційно, повідомив селищний голова Олександр Тертишний.

"Щойно ворог підійшов до Борової, керівництво громади, виконуючи розпорядження голови Харківської обласної військової адміністрації, було змушене залишити територію громади. Такі заходи були передбачені, щоб уникнути можливості захоплення в полон і для продовження роботи з території, контрольованої українською владою. Зараз ми змушені працювати дистанційно", - йдеться у зверненні Тертишного, опублікованому на сайті Борівської селищної ради у Facebook.

"Ми завжди знаходимося на зв'язку та вживаємо заходів для продовження роботи комунальних служб у надскладних умовах, забезпечення життєдіяльності громади, комунікації з органами державної влади та залучення можливої допомоги та підтримки ззовні", - додав Тертишний.

За його словами, на території громади зараз немає мобільного зв'язку та інтернету, що також ускладнює ситуацію. Борівська лікарня надає допомогу пацієнтам, зокрема пораненим 14 квітня під час обстрілу евакуаційної колони автобусів, що їхала з Попасної до Старобільська.

"Поранені потребують одягу, продуктів харчування, знеболювального. Окупанти дозволили кареті швидкої допомоги пересуватися селищем без виїзду за його межі", - зазначив Тертишний.

За його інформацією, приблизно на половині вулиць у Боровій та у багатьох населених пунктах громади немає електрики. Бригади місцевого РЕМ намагаються усунути пошкодження. Водопостачання у Боровій зусиллями комунальників частково відновлено.

Тертишний повідомив, що у Боровій та в інших населених пунктах громади пошкоджено будинки, зруйновано фермерські господарства, пошкоджено та знищено техніку, заблоковано роботу господарств, які займаються тваринництвом.

"Окупанти не дозволяють ні відпустити тварин, ні подоїти. Окупанти також зливають дизпаливо, яке знаходять. На території громади багато ворожої техніки", - сказав Тертишний.

За його словами, найбільш жорстоко окупанти поводяться у селах Ізюмського старостинського округу.

"Тут росіяни поводяться найбільш жорстоко: забирають телефони та цінні речі в будинках. Пограбували місцевий магазин і кафе. Прицільно обстріляли будинок місцевого жителя, в іншого забрали автомобіль. Сім'ю ще одного жителя села розділили начебто для перевірки. Є руйнування будівель і споруд" , – повідомив Тертишний.

Крім того, у деяких селах загарбники наполегливо вимагали від місцевих жителів залишити свої будинки та виїхати на інші окуповані території у напрямку Куп'янська чи Сватового.

Тертишний також повідомив, що в одному зі старостинських округів деякі місцеві жителі погодилися піти на співпрацю з росіянами та створюють їм умови життя у населеному пункті (забезпечують їжею, розселяють тощо).

"Окупанти призначили там свого "Старосту" з-поміж місцевих жителів, який з першої години окупації вступив з ними у співпрацю, надавав допомогу в розміщенні та інформації щодо громадян на території села. Інформація про колаборантів вже передана у відповідні органи", - наголосив Тертишний.

Джерело: https://www.facebook.com/PosBorova/posts/5150282335031560

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА