07:41 17.04.2022

У "Слузі народу" пропонують підвищити рівень соцзахисту волонтерів

1 хв читати
У "Слузі народу" пропонують підвищити рівень соцзахисту волонтерів

Народний депутат фракції "Слуга народу" Анастасія Ляшенко пропонує встановити додаткові, а також підвищити соціальні гарантії, що діють, для волонтерів в Україні.

Відповідний законопроєкт №7291 щодо внесення змін до закону "Про волонтерську діяльність" зареєстровано у Верховній Раді 15 квітня.

Документ пропонує визначити, що волонтерська діяльність може також здійснюватися з метою захисту та порятунку тварин, які постраждали, зокрема, внаслідок здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.

Законопроєкт також передбачає підвищити розмір одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) чи інвалідності волонтера. Так, у разі встановлення інвалідності І групи така допомога може становити 300 прожиткових мінімумів (замість актуальних 250-ти), встановлених законом для працездатних осіб, у разі встановлення інвалідності ІІ групи – 250 прожиткових мінімумів (замість 200), встановлених законом для працездатних осіб, у разі встановлення інвалідності ІІІ групи – 200 прожиткових мінімумів (замість актуальних 150-ти), встановлених законом для працездатних осіб.

Крім того, ініціатор законодавчої ініціативи пропонує передбачити можливість компенсації волонтеру його витрат, пов'язаних зі знищенням або пошкодженням транспортного засобу, при наданні ним волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів щодо гарантування національної безпеки та оборони, стримування збройної агресії Російської Федерації, бойових дій та збройних конфліктів.

Порядок відшкодування таких витрат установлюватиме Кабінет Міністрів України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА