21:35 18.04.2022

США запровадили статус тимчасового захисту для українців, які перебувають у країні - Єрмак

1 хв читати
США запровадили статус тимчасового захисту для українців, які перебувають у країні - Єрмак

США запровадили для громадян України, які фізично перебували в США, спеціальний статус (Temporary Protected Status), повідомив у Фейсбуці голова Офісу президента Андрій Єрмак.

За його словами, відповідне рішення було внесено до Федерального реєстру і буде оприлюднено та зареєстровано завтра (19 квітня 2022 року).

"Мушу зазначити, що на прохання української сторони, дата на період якої громадяни України повинні перебувати на території США для кваліфікації на TPS, була перенесена з 1 березня на 11 квітня 2022 року! Таким чином, громадяни України, які фізично перебували на території США станом на 11 квітня, зможуть скористатися цією програмою", - написав він.

Статус тимчасового захисту дозволить українцям залишитись у США терміном до 18 місяців з можливістю подання документів на дозвіл на працевлаштування в країні.

"Я хочу подякувати американським партнерам за військову, фінансову, гуманітарну допомогу, санкції, а тепер і за турботу про наших громадян, а також посольству України в США та всій нашій дипломатичній команді за результативну роботу. Ми продовжуємо працювати далі на перемогу, щоб якнайшвидше всі наші люди змогли повернутися і разом будувати круту Україну", - зазначив Єрмак.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА