07:17 19.04.2022

Продовжено можливість перетинання держкордону за внутрішніми українськими паспортами

1 хв читати
Продовжено можливість перетинання держкордону за внутрішніми українськими паспортами

Громадянам України, які хочуть перетнути державний кордон, продовжили можливість зробити це за внутрішнім паспортом, повідомили у Держприкордонслужбі.

"Можливість перетинання кордону громадянами України за внутрішніми паспортами продовжено. Таке рішення прийнято з огляду на ситуацію, що складається на території України під час воєнного стану, коли громадяни України не можуть швидко і вчасно оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт)", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства у фейсбуці в понеділок увечері.

У Держприкордонслужбі наголосили, що це рішення поширюється на всіх громадян, незалежно від областей, з яких вони прямують.

У відомстві нагадали, що виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України).

"В окремих випадках під час перебування за кордоном може виникнути гостра необхідність наявності закордонного паспорта, що визначено законодавствами країн, де наші краяни планують перебувати, або під час поїздок між різними країнами. Тому радимо громадянам України враховувати різні ситуації та за можливості оформити собі закордонний паспорт ще до перетину кордону", – йдеться в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА