11:51 19.04.2022

Тактика наступу російських військ на Донбасі полягає у спробі знайти слабкі місця в українській обороні - Арестович

2 хв читати
Тактика наступу російських військ на Донбасі полягає у спробі знайти слабкі місця в українській обороні - Арестович

Тактика наступу російських військ на Донбасі полягає у спробі знайти слабкі місця в українській обороні, розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

"Як наступає російська армія на Донбасі: вони нагромадили біля Ізюму відносно велику кількість військ. Орієнтовно 25 тис. осіб. Велика кількість для цієї фази війни і за нинішніми мірками, бо спершу було (на початку вторгнення в Україну – ІФ) 50 тис. Вони намагаються окремими ротами просуватися вперед, шукаючи слабкі місця нашої оборони. Якщо знаходять, вони туди намагаються вклинитися", - розповів Арестович в ефірі національного телемарафону у вівторок.

За його словами, наступ на сході країни триває вже 12-ту добу, спроба оточити з півдня – розпочалася позавчора.

"Наступ триває вже 12-ту добу на Донбасі. Все ж таки очікували якогось наступу: як 24 лютого, коли навалилася велика страшна сила. Ні, все йде обережно. Всі ці дії, які розпочалися 12 днів тому, – це ротні групи РФ намагаються просунутися вперед. На півдні вони також намагаються оточити нас - це розпочалося лише позавчора. І так само окремими ротними групами у напрямку Гуляйполя", - сказав він.

"Вони можуть взяти декілька наших населених пунктів. Зрозуміло, що будуть втрати і в нас. Але загалом цей нещасний наступ провалиться на 99%, тому що сил, які вони накопичили, недостатньо. Крім того, якщо раніше їм ставили завдання вийти до Дніпра та Запоріжжя, то нині вони хочуть вже оточити Краматорськ, Слов'янськ та наше угруповання, що розташовується на південний схід, а також, можливо, відсікти Рубіжне, Попасну та Сєвєродонецьк. Але там наші війська здійснили декілька контратак уночі, і ворог не просунувся, попри потужну артилерійську підготовку", - додав Арестович.

За його словами, угруповання російських військ, що накопичилося на Донбасі, є останнім оперативним резервом Росії.

"Одразу скажу: у них нічого не вийде. Це останній оперативний резерв Росії. Взагалі. Більше немає. Є ще 10-15 тис. солдатів, яких відсунули з Київської, Сумської та Чернігівської областей. Вони біля Бєлгорода пишуть рапорти про звільнення", - наголосив радник глави ОП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА