14:47 19.04.2022

РФ готує на Херсонщині масові провокації та планує звинуватити в них ЗСУ

2 хв читати
РФ готує на Херсонщині масові провокації та планує звинуватити в них ЗСУ

Росія готує на Херсонщині масові провокації та планує звинуватити в них Збройні сили України, повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру сил охорони та оборони півдня України капітан І рангу Наталія Гуменюк.

"Ми знаємо про те, що не лише провадиться агітаційна робота, а й готуються масові провокації, що будуть приурочені до псевдореферендуму, який окупанти мріють провести на Херсонщині. Вони викочують свою техніку для того, щоб розставити її для ведення вогню, в якому потім звинуватити Збройні сили України", - сказала Гуменюк на брифінгу в Медіацентрі "Україна" у вівторок.

Вона наголосила, що Україна провадить інформаційну політику, щоб населення Херсонщини й навіть окупованих територій, де заглушується мовлення та зв'язок, отримували достовірну інформацію про позиції українських військ.

"Ситуація справді напружена, оскільки ворог підтягує свої сили й хоче закріпитися на тих позиціях, які вже має, і мріє просунутися в нашому регіоні, Херсонщиною, до меж Миколаївської області, повернути собі втрачені позиції. Але ми не віддаємо, наші сили тримають очищену територію у відповідній політичній і психологічній гігієні та тримають свої позиції. Херсонщина вкрита вибухами, чути роботу систем залпового вогню, артилерійські вибухи", - розповіла Гуменюк.

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру поінформувала, що в ніч на вівторок було знищено дві установки систем залпового вогню РФ, які, зокрема, завдавали ударів по Миколаєву.

"На жаль, це дуже щільне покриття. Зокрема, використовуються вже й фугасні снаряди для заподіяння максимального ураження", - уточнила Гуменюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА