19:18 19.04.2022

Маріуполь перебуває під щільним бомбардуванням надважкими бомбами

2 хв читати
Маріуполь перебуває під щільним бомбардуванням надважкими бомбами

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко підтвердив інформацію про бомбардування російськими окупантами зони навколо заводу "Азовсталь" надважкими бомбами, проте спростував повідомлення про те, що в лікарні неподалік підприємства переховувалися громадяни.

"Маріуполь, зокрема зона "Азовсталі", під щільним бомбардуванням надважких бомб. Але в зоні навколо "Азовсталі" вже давно ніхто не переховується, особливо у зруйнованій до цього будівлі лікарні", - написав Андрющенко в телеграмі у вівторок.

Не підтвердив інформацію про те, що одна з надважких бомб влучила в лікарню неподалік "Азовсталі", де нібито ховалися мирні жителі, й голова Донецької ОВ Павло Кириленко.

"Як офіційна особа та уповноважена робити заяви, зазначену інформацію зараз підтвердити не можу. За інформацією моїх оперативних джерел і джерел, з яких ми отримуємо інформацію, вибух був, але фактів масового ураження місцевого населення та військових наразі не підтверджено. Якщо будуть підтвердження, я відразу повідомлю відповідним чином Офісу президента та Командуванню Збройних сил", - сказав Кириленко в ефірі національного телемарафону, відповідаючи на запитання ведучого про те, чи надважка бомба окупантів справді могла влучити в лікарню, в якій нібито ховалися цивільні особи.

Як повідомлялося, російські окупанти під час бомбардування "Азовсталі" в Маріуполі вперше застосували тритонну авіаційну бомбу.

Нардеп Сергій Тарута також заявив, що така бомба впала на лікарню в районі "Азовсталі". "За моєю інформацією, під завалами там близько 300 людей – серед них діти. У вцілілій частині лікарні були поранені захисники та ховалися маріупольці з дітьми", - написав Тарута у фейсбуці.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА