06:55 20.04.2022

Мінсоцполітики та УВКБ ООН в Україні підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва з підтримки переселенців

2 хв читати
Мінсоцполітики та УВКБ ООН в Україні підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва з підтримки переселенців

Міністерство соціальної політики та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва з підтримки переселенців.

"Метою меморандуму є встановлення основ співпраці та координації між сторонами з метою максимізації їхніх зусиль та можливостей для покращення реагування на потреби, що виникають у зв'язку із збройним нападом та внутрішнім переміщенням, з фокусом на доступі до соціального захисту ВПО та інших постраждалих унаслідок війни людей у Україні", - йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Документом, зокрема, передбачається реалізація програми багатоцільової грошової підтримки внутрішньо переміщених осіб, яка є додатковим заходом соціальної підтримки до будь-якої державної допомоги.

У рамках реалізації меморандуму право на виплату додаткової грошової допомоги за рахунок коштів УВКБ ООН матимуть узгоджені з Мінсоцполітики категорії внутрішньо переміщених осіб.

Розмір допомоги становитиме 2 220 гривень на кожного члена сім'ї на місяць. Виплата допомоги здійснюватиметься щомісячно протягом трьох місяців шляхом зарахування коштів на банківський рахунок переселенця.

Пріоритетною категорією для надання додаткової підтримки пропонується визначити внутрішньо переміщених осіб з числа осіб, які одержують пенсію у розмірі до 3 тис. грн.

Планується, що багатоцільова програма фінансової підтримки УВКБ ООН охопить понад 200 тис. переселенців.

"Крім співпраці щодо прямої грошової допомоги від УВКБ ООН переселенцям, цей меморандум закладає основу для майбутніх програм підтримки внутрішньо переміщених осіб, зокрема у сфері забезпечення соціальним житлом, надання психосоціальної підтримки та посилення соціального захисту", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА