11:16 20.04.2022

Координаційне засідання Спільної слідчої групи з воєнних злочинів РФ в Україні відбулося в Євроюсті

2 хв читати
Координаційне засідання Спільної слідчої групи з воєнних злочинів РФ в Україні відбулося в Євроюсті

У Євроюсті понад 100 учасників Спільної слідчої групи (ССГ) з розслідування воєнних злочинів РФ в Україні обговорили співпрацю та подальші дії щодо збору доказів та притягнення до відповідальності винних, повідомила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

"У Євроюсті відбулося засідання Спільної слідчої групи щодо воєнних злочинів РФ в Україні. Координуємо зусилля заради спільної мети – притягнення РФ до відповідальності. Сьогодні зібралося понад 100 учасників цього процесу: члени ССГ від України, Литви та Польщі, представники країн, які розпочали власні національні розслідування щодо війни в Україні та зацікавлених держав, представлених у Євроюсті", - написала Венедіктова на своїй сторінці у фейсбуці.

Вона висловила подяку президенту Євроюсту Ладіславу Хамрану за таку платформу плідної співпраці. "Також ми вкотре отримали чіткі сигнали і реальні кроки підтримки від Комісара ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерса", - додала генпрокурор.

За її словами, для України також важливою є участь у координаційному засіданні прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана, команда якого продовжує своє незалежне розслідування в Україні.

"На закритій сесії ми детально обговорили із колегами по Спільній слідчій групі питання співпраці та подальші спільні кроки. Як і Україна, Литва і Польща розпочали масштабну роботу з отримання свідчень від українських біженців, збір фото- та відеоматеріалів і інших доказів", - уточнила генпрокурор.

Вона наголосила на тому, що вкрай важливою є присутність представників країн ССГ під час проведення слідчих дій безпосередньо на території України. "Це значно посилить наші спроможності щодо збору доказів звірств РФ на нашій землі", - додала Венедіктова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА