14:59 20.04.2022

На Донбасі за добу ЗСУ відбили 10 атак російських окупантів, знищили 12 танків - Арестович

2 хв читати
На Донбасі за добу ЗСУ відбили 10 атак російських окупантів, знищили 12 танків - Арестович

На території Донецької та Луганської областей протягом доби Збройні сили України відбили 10 атак російських окупантів, знищили 12 танків, повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

"На території Донецької та Луганської областей, де ворог зосереджує основні зусилля, відбито 10 атак російських окупантів, знищено 12 танків, 20 одиниць броньованої та 2 одиниці автомобільної техніки, 1 артилерійську систему", - повідомив Арестович на брифінгу в Офісі президента у середу.

За його словами, головним напрямком зосередження сил противника залишається напрям від Ізюму на Слов'янськ. "Вони намагаються просуватися, але марно. Їм поки що не вдається, хоча анонсований ними страшний наступ уже триває третю добу", - сказав спікер.

Відбито спробу штурму окупантами Рубіжного та Попасної в Луганській області.

"І за інформацією, яка ще потребує уточнення, понад 130 військовослужбовців РФ госпіталізовані до місцевих лікарень на території, які нині тимчасово контролює Росія", - сказав Арестович.

На херсонському напрямку противник намагається вийти на адміністративні межі області у бік Миколаєва. Миколаїв обстрілюють. ЗСУ ведуть тактичні дії щодо знищення російських військ.

У Запорізькій області у напрямку Гуляйполя противник намагається обережно просуватися невеликими тактичними ротними групами – орієнтовно 100 осіб із технікою.

На Харківщині тривають бої. "Генштаб ЗСУ заявляє про декілька звільнених населених пунктів. Тобто там ми потроху тактично наступаємо", - розповів радник глави ОП.

На київському, чернігівському, сумському напрямках підрозділи ЗСУ прикривають держкордон. "Ознак створення наступальних угруповань противника немає", - повідомив Арестович.

Джерело: https://t.me/OP_UA/6311

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТРЦ Apollo у Дніпрі знову постраждав від російської атаки

Кількість загиблих у Дніпрі зросла до чотирьох, 27 постраждалих - ОВА

Офіс Всесвітньої продовольчої програми ООН відкриється в Україні

ППО збила одну ракету "Іскандер-К" і всі чотири ракети Х-59, що атакували Дніпропетровщину

У КРИВОМУ РОЗІ ПРОЛУНАВ ВИБУХ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Стартувала реєстрація на вступні випробування для вступників на бакалавра

Підрядники та співробітники Служб автомобільних доріг у Київській та Житомирській областях заволоділи понад 121 млн грн

Заступник міністра освіти Винницький подякував вишам, які відраховують людей, що використовують вищу освіту для ухилення від мобілізації

У Дніпрі після обстрілу РФ троє загиблих і 18 постраждалих, серед них 14-річна дівчинка

Україна і Норвегія продовжили "транспортний безвіз" до 30 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА