13:44 21.04.2022

Заява Путіна про припинення штурму "Азовсталі" в Маріуполі означає, що РФ не може захопити завод - Арестович

1 хв читати
Заява Путіна про припинення штурму "Азовсталі" в Маріуполі означає, що РФ не може захопити завод - Арестович

Заява президента Росії Володимира Путіна, в якій він забороняє російським військовим штурмувати територію заводу "Азовсталі" у Маріуполі, означає, що російські війська не можуть фізично захопити підприємство, заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

"Уранці Путін і Шойгу провели нараду і публічно заявили, що, по-перше, Маріуполь узято, по-друге, що Росія не штурмуватиме "Азовсталь". Тому що "не хоче завдавати лих і зазнавати втрат серед російського війська", якому інакше довелося б вести складні бої на руїнах "Азовсталі". Путін "виявив турботу про російських солдатів". Це означає, що вони не можуть фізично взяти "Азовсталь". Вони це зрозуміли. Вони зазнали величезних втрат. Наші захисники продовжують утримувати завод", - повідомив Арестович на брифінгу в Офісі президента у четвер.

За словами радника глави ОП, відмова від штурму може бути пояснена ще тим, що РФ перекинула частину своїх військ на північ для того, щоб зміцнити там свої сили.

"Вони (війська РФ – ІФ) намагаються виконати головне політичне завдання – вийти на адміністративну межу Луганської та Донецької областей. Одразу скажу: їм не вдасться цього зробити", - сказав він.

Арестович наголосив, що таке попереднє оголошення перемоги Росією в Маріуполі, не очікуючи ні Великодня, ні 9 травня, показує, що росіяни зрозуміли безперспективність своєї останньої активної операції на цьому етапі війни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА