19:03 21.04.2022

ВР виключила Медведчука зі складу комітету з прав людини - постанова

2 хв читати
ВР виключила Медведчука зі складу комітету з прав людини - постанова

Верховна Рада відкликала народного депутата Віктора Медведчука з посади члена парламентського комітету з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

За відповідний проєкт постанови №7301 на пленарному засіданні у четвер проголосували 295 народних депутатів, повідомив народний депутат Ярослав Железняк (фракція "Голос") у телеграмі.

У постанові зазначається, що Медведчука обрали до складу профільного комітету за квотою пропорційного представництва депутатської фракції політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" ("ОПЗЖ").

Як повідомлялося, під час пленарного засідання парламенту 14 квітня було офіційно оголошено про зупинення діяльності фракції "ОПЗЖ" у Верховній Раді.

Личаківський районний суд Львова 16 квітня ухвалив рішення про зміну запобіжного заходу для народного депутата Медведчука, підозрюваного в державній зраді, у вигляді тримання під вартою.

11 травня 2021 року Медведчуку було повідомлено про підозру в держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму.

За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності та співпраці з країною-агресором. За даними слідства, 2015 року Медведчук вступив у попередню змову з чиновником уряду РФ для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря (морська економічна зона України, тимчасово окупована РФ).

Ще один епізод кримінального провадження стосується передачі спеціальним службам РФ відомостей, що містять державну таємницю. Третій епізод незаконної діяльності – провадження підривної діяльності проти України, зокрема у контексті розробки антиукраїнського проєкту "Промінь".

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні було завершено. За цим епізодом Медведчуку обрано запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань до 31 грудня 2021 року.

8 жовтня 2021 року Офіс генпрокурора висунув Медведчуку нову підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації у зв'язку з причетністю до незаконного постачання вугілля з окупованої території наприкінці 2014-го – на початку 2015 року. У рамках нової підозри прокуратура просила суд обрати Медведчуку запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 1 млрд грн. Суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення було оскаржено в апеляційній інстанції. Апеляційний суд залишив у силі запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Згодом суд першої інстанції продовжив Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

27 лютого радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що Медведчук, підозрюваний у справі щодо постачання вугілля з окупованого Донбасу, втік з-під домашнього арешту.

12 квітня Медведчука було затримано під час спроби незаконного перетину українського державного кордону.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА