19:33 21.04.2022

ВР має намір посилити заходи реагування за невиконання операторами та провайдерами розпоряджень НЦУ

2 хв читати
ВР має намір посилити заходи реагування за невиконання операторами та провайдерами розпоряджень НЦУ

Верховна Рада має намір вжити заходів щодо недопущення можливого втручання ворожих сил у функціонування держави через невиконання окремими постачальниками електронних комунікаційних мереж та послуг розпоряджень органів державної влади, повідомляє народний депутат фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі.

За прийняття відповідного законопроєкту №7227 за основу проголосувало 245 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Як зазначено в пояснювальній записці, на сьогодні Національний центр оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами України (НЦУ) видає низку розпоряджень для постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг з метою оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами. Водночас окремі постачальники електронних комунікаційних мереж та/або послуг не виконують відповідні розпорядження, що може призводити до сприяння вчиненню злочинів, які вчиняє агресор стосовно України як держави та її громадян.

Законопроєкт пропонує внести зміни до закону "Про електронні комунікації", які діятимуть в умовах надзвичайного та воєнного стану.

Зокрема, пропонується обмежити час на проведення консультацій з учасниками ринку з метою підготовки проєктів актів за умов надзвичайного та воєнного стану, встановивши норму "не більше ніж три дні".

Крім того, документ визначає право НЦУ в умовах надзвичайного та воєнного стану керувати оперативно-технічним управлінням електронними комунікаційними мережами за допомогою розпоряджень, обов'язкових для виконання постачальниками електронних комунікаційних мереж та/або послуг.

Також документ визначає виключення підприємства з реєстру постачальників як підставу анулювання ліцензії на користування радіочастотним спектром та/або номерним ресурсом.

Джерело:

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА