21:58 21.04.2022

У селищі Мангуш окупанти могли поховати від 3 до 9 тис. маріупольців – міськрада Маріуполя

1 хв читати

У селищі Мангуш російські загарбники могли поховати від 3 до 9 тис. маріупольців, загальна кількість убитих у місті за приблизними оцінками становить 22 тисячі людей, повідомляє пресслужба Маріупольської міської ради.

Згідно з повідомленням міськради в Telegram-каналі, на кількість поховань вказує зіставлення із супутниковими фото поховання в Бучі, де було виявлено 70 людей.

"На знімках Maxar від 9 квітня сектор масових поховань у Мангуші в 20 разів більший. Нові траншеї окупанти рили і заповнювали трупами щодня протягом усього квітня. Наші джерела повідомляють, що у таких могилах тіла укладають у кілька шарів", - сказано у повідомленні.

Так, за обережними оцінками, загальна кількість убитих російською армією в Маріуполі становить 22 тисячі людей. До середини березня у різних частинах Маріуполя та передмістя комунальні служби поховали близько 5 тисяч людей

"У Маріуполі скоєно найбільший воєнний злочин 21 століття. Це новий Бабин Яр. Тоді Гітлер убивав євреїв, ромів та слов'ян. А зараз Путін знищує українців. Він уже вбив десятки тисяч громадян у Маріуполі. А це вимагає потужної реакції всього цивілізованого світу. Що завгодно. Потрібно зупинити геноцид", – наголосив мер міста Вадим Бойченко.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА