12:16 22.04.2022

МЗС України створило спеціальні інформаційні ресурси для громадян, вимушених переїхати до Польщі

2 хв читати
МЗС України створило спеціальні інформаційні ресурси для громадян, вимушених переїхати до Польщі

Міністерство закордонних справ України спільно з Інститутом когнітивного моделювання та командою Romanuke створили сайт UA HELP, завдяки якому громадяни України, які через війну були вимушені або ще планують виїхати до Польщі, можуть отримувати всю необхідну інформацію про виїзд, документи, безкоштовну допомогу, також запрацював телеграм-бот UAHelpBot.

"Від початку війни понад 2,6 млн українців виїхали до Польщі – країни, яка дуже активно, в повній мірі та системно підтримала українців у біді. Ми вдячні уряду Польщі та польському народу за цю безпрецедентну допомогу. Турбота про українців за кордоном є одним із ключових пріоритетів МЗС України. Саме тому ми з партнерами створили додаткові ресурси, які допоможуть нашим співвітчизникам", - наводить слова міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби пресслужба МЗС України в п'ятницю.

Завдяки новому сайту  та чат-боту громадяни України зможуть знайти актуальну інформацію про умови перетину кордону для дорослих та дітей, умови перебування в Польщі, детальну інформацію про отримання документів та відповідний статус - біженця або тимчасового захисту. Сайт стане у пригоді тим, хто шукає роботу, дасть роз'яснення, як отримати медичну та фінансову допомогу, як знайти садок та школу для дітей, зазначили у МЗС.

"Наше завдання – розбудовувати систему комунікації для постійного інформування українців, які перебувають далеко від дому. Українці мають відчувати, що держава піклується про них. Часто інформаційний шум заважає отримувати достовірну інформацію. Це частина боротьби на інформаційному фронті – побудувати тристоронню модель взаємодії між урядами країн та людьми, допомогти адаптуватися за кордоном під час війни та протистояти російській пропаганді, яка щодня продукує велику кількість фейків та дезінформації, у тому числі і щодо перебування українців у Польщі”, - зазначив засновник ІКМ Віктор Березенко.

На сайті та в чат-боті можна знайти всі необхідні контакти гарячих ліній, центрів допомоги та фондів, які надають підтримку українцям у Польщі. Щоб залишатися на зв'язку, допомагати в подальшому адаптуватися українцям, на сайті пропонується пройти опитування. У подальшому на основі отриманих соціологічних даних держава запустить додаткові проєкти для українців у Польщі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА