14:35 22.04.2022

На Львівщині скасували комендантську годину у великодню ніч

2 хв читати
На Львівщині скасували комендантську годину у великодню ніч

Комендантську годину на Львівщині, що діяла з 23:00 до 6:00, скасовано на одну ніч перед Великоднем, повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"Наказую внести зміни до наказу начальника Львівської ОВА від 25.02 2022 “Про запровадження комендантської години на території Львівської області", а саме, доповнити пунктом 4 такого змісту: "З 23 години 00 хвилин 23 квітня до 06 години 00 хвилин 24 квітня 2022 року не застосовується", – йдеться у тексті наказу, який Козицький розмістив у телеграмі.

"Бережіть себе і будьте обачними", - додав голова обладміністрації.

Раніше представники місцевої влади та релігійних конфесій у Львівській області закликали не проводити нічних богослужінь на Великдень 24 квітня, мотивуючи міркуваннями безпеки.

У зв'язку з комендантською годиною богослужіння на Великдень у Львові та Львівській області перенесли на ранок 24 квітня після закінчення дії комендантської години.

Повідомлялося також про скасування комендантської години великодньої ночі в кількох областях центральної України, проте чиновники виступали із закликами до вірян утриматися від відвідування храмів у свято Великодня.

Національна поліція України закликала вірян та священнослужителів під час святкування Великодня не порушувати вимог, встановлених правовим режимом діючого в Україні воєнного стану, зокрема дотримуватися правил комендантської години та сигналів повітряної тривоги. За даними відомства, розклад богослужінь складено з урахуванням комендантської години. Крім того, вірян просять врахувати додатковий час, необхідний на дорогу.

Також правоохоронці закликали українців бути особливо пильними на Великдень, повідомивши, що російські окупанти можуть готувати провокації цього дня.

Про скасування комендантської години на Великдень вже повідомила також влада Дніпропетровської, Хмельницької, Черкаської та Одеської областей.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА