07:53 23.04.2022

СК обвинуватив опозиціонера Кара-Мурзу в розповсюдженні "фейків" про російську армію

2 хв читати
СК обвинуватив опозиціонера Кара-Мурзу в розповсюдженні "фейків" про російську армію

Слідчий комітет висунув заарештованому раніше в п'ятницю громадському діячу і журналісту Володимиру Кара-Мурзі (визнаний у РФ фізособою-іноагентом) обвинувачення у поширенні "завідомо неправдивої інформації" про використання Збройних Сил РФ, повідомив його адвокат Вадим Прохоров.

"Ми знову у Слідчому комітеті. Володимиру Кара-Мурзі щойно пред'явлено обвинувачення за пунктом "д" частини 2 ст. 207.3 КК РФ (публічне розповсюдження явно неправдивої інформації про використання Збройних Сил РФ", - сказав Прохоров).

Раніше у п'ятницю Басманний суд відправив Кара-Мурзу до СІЗО до 12 червня, також Мін'юст надав йому статус фізичної особи - іноземного агента.

Про затримання Кара-Мурзи в рамках кримінальної справи стало відомо у п'ятницю.

За словами адвоката Прохорова, Кара-Мурзі нині інкримінується один епізод поширення фейків про ЗС. "Його виступ у Палаті представників штату Арізона (США - ІФ) 15 березня цього року".

Згідно з постановою Слідчого комітету, "Кара-Мурза в публічному виступі перед членами Палати Представників Штату Арізона США, діючи за мотивами політичної ненависті, поширив під виглядом достовірних повідомлень свідомо неправдиву інформацію, що містить дані про ЗС РФ для бомбардувань житлових районів об'єктів соціальної інфраструктури. кількості пологових будинків, лікарень та шкіл, а також про застосування інших заборонених засобів та методів ведення війни в ході проведення спеціальної військової операції на території України, чим завдав істотної шкоди інтересам РФ".

Винним він себе не визнає.

Санкція за цією статтею передбачає покарання від 5 до 10 років ув'язнення.

До затримання Кара-Мурза перебував під адміністративним арештом, призначеним йому за непокору поліції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА