08:57 23.04.2022

У Бучі закінчується збір та ексгумація тіл громадян, які загинули під час російської окупації, тепер головне завдання ідентифікувати кожного – мер

2 хв читати
У Бучі закінчується збір та ексгумація тіл громадян, які загинули під час російської окупації, тепер головне завдання ідентифікувати кожного – мер

На території звільненої від російських окупантів на початку квітня Бучі (Київська обл.) закінчується збір та ексгумація тіл громадян, які загинули під час окупації, повідомив мер міста Анатолій Федорук.

"У нас у Бучі закінчується важливий і складний процес – збір та ексгумація тіл загиблих і померлих на території Бучанської громади. Цифра, яку маємо станом на сьогодні – 412. Але її все ще будуть уточнювати на рівні слідчих та експертів, які працюють без вихідних. Це означає, що кожен третій загиблий в Київській області – з Бучі", - написав Федорук у фейсбуці в суботу.

Він зазначив, що підрахунок поранених громадян все ще триває.

"В окрему справу виділена братська могила коло Церкви Андрія Первозванного по вулиці Богдана Хмельницького, 7-б, де загалом дістали 117 тіл, зокрема 30 жінок та 2 дитини. Там є вбиті, застрелені і закатовані окупантами, є обгорілі тіла цивільних громадян. Є пацієнти лікарні, яких не змогли поховати після 24 лютого, бо росіяни не пускали ритуальну службу на цвинтар. Є кілька хлопців зі Збройних Сил України", - повідомив мер.

За його словами, головне завдання, яке сьогодні стоїть перед містом, полягає в тому, щоб ідентифікувати кожного загиблого.

"Головне завдання, яке поставив перед комунальниками, – ідентифікувати кожного. Коло моргу працює наш Інформаційний центр. Він допомагає родичам знайти, опізнати та поховати своїх близьких. Також працює кол-центр і є волонтери в ЦНАПі, які надають інформацію за номером телефону: +380683282892", – наголосив Федорук.

Він додав, що Бучанська міська рада забезпечує всі сім'ї загиблих у Бучі та на території громади необхідною атрибутикою. "У комунальній ритуальній службі є труни, хрести, вінки та таблички. Також є необхідна кількість місць на цвинтарі на вулиці Депутатській. Все безкоштовно – за рахунок бюджету громади. За це відповідає керівник ритуальної служби Капличний Сергій, його телефон: +380679523112", - наголосив мер.

Федорук також повідомив, що поховати загиблих планується протягом найближчого тижня – до поминальних днів.

"Це наша спільна біда. І це наше завдання – зробити так, щоб кожен невинно убієний був ідентифікований і похований належним чином", - підсумував він.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА