10:53 24.04.2022

Червоний хрест закликає до негайного надання доступу до Маріуполя для виходу цивільних і поранених

2 хв читати
Червоний хрест закликає до негайного надання доступу до Маріуполя для виходу цивільних і поранених

Міжнародний комітет Червоного хреста (МКЧХ) закликає до негайного надання безперешкодного доступу до Маріуполя для сприяння безпечному виходу з міста цивільних осіб і поранених, ідеться у його заяві в неділю.

"МКЧХ глибоко занепокоєний ситуацією в Маріуполі, де населення вкрай потребує допомоги. Для добровільного безпечного виходу з міста, зокрема з території заводу "Азовсталь", тисяч цивільних осіб і сотень поранених потрібне негайне надання безперешкодного гуманітарного доступу", - наголошується в документі.

Згідно з ним, з кінця лютого МКЧХ невпинно працює, щоб допомогти цивільному населенню в Маріуполі та інших містах, звідки вони не можуть вибратися. Червоний хрест неодноразово закликав до надання можливостей безпечного виходу цивільного населення з цих районів, а також до надання дозволу на доставку туди гуманітарної допомоги, нагадуючи про необхідність дотримання принципів гуманності та міжнародного гуманітарного права.

"Кожен день, кожна година мають жахливу ціну для людей. Як нейтральний і неупереджений посередник, МКЧХ готовий допомагати сторонам конфлікту узгоджувати практичні та придатні для виконання домовленості для забезпечення добровільної евакуації тих, хто цього потребує", - наголошується в заяві.

МКЧХ зазначає, що на місцях перебувають команди працівників для сприяння здійсненню безпечного виходу, щойно буде укладено таку угоду та надано гарантії безпеки.

Як повідомлялося, на початку квітня МКЧХ робив спроби організувати вільний прохід із Маріуполя до Запоріжжя, проте безрезультатно, зокрема, російські окупанти заблокували його представників на під'їзді до Маріуполя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА