17:02 24.04.2022

У тимчасово окупованій Боровій колаборанти погрожують фермерам "націоналізацією" землі за відмову сіяти

2 хв читати
У тимчасово окупованій Боровій колаборанти погрожують фермерам "націоналізацією" землі за відмову сіяти

У тимчасово окупованій Борівській громаді (Харківська обл.) російські окупанти і місцеві колаборанти схиляють бізнес відновити роботу, а фермерів - проводити весняно-польові роботи.

"Місцевих підприємців спонукають до відновлення діяльності та співпраці з окупаційною владою. Також окупанти й колаборанти схаменулися щодо посівної кампанії і настійно рекомендують керівникам сільгосппідприємств виводити людей в поле і відновлювати весняно-польові роботи", - повідомляється на сторінці Борівської селищної ради в Facebook.

У селищній раді зазначають, що у багатьох сільгосппідприємствах громади техніка розбита або викрадена, палива немає, не вистачає посівного матеріалу та добрив. Крім того, в полі працювати небезпечно через мінування та обстріли.

"Тим фермерам, хто не погоджується працювати в таких умовах, один із місцевих колаборантів погрожує "націоналізувати" землі і передати їх у користування іншим", - повідомляють у селищній раді.

На значній частині території громади, як і раніше, немає електрики через пошкодження підстанції в Куп'янську. Крім того, немає водопостачання, зв'язку та інтернету. У частині населених пунктів немає газу.

Окупанти дозволили місцевим жителям переміщатися між населеними пунктами громади, а також за її межі в напрямку Куп'янська і Сватового (також тимчасово окупованих), але повністю контролюють цей процес на блокпостах. За інформацією селищної ради, людей не пускають тільки в село Піски-Радьківські.

Окупанти, як і раніше, не дають дозволу на ввезення української гуманітарної допомоги на територію громади і відмовляються надати "зелені" коридори для евакуації людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА