11:35 25.04.2022

Допомога Україні була темою номер один у переговорах із держсекретарем та міністром оборони США - Зеленський

2 хв читати
Допомога Україні була темою номер один у переговорах із держсекретарем та міністром оборони США - Зеленський

Надання допомоги Україні було головною темою під час переговорів президента України Володимира Зеленського з державним секретарем США Ентоні Блінкеном та міністром оборони країни Ллойдом Остіном.

"Допомога Україні була питанням номер один на переговорах із представниками США, які вчора прибули до Києва... Наші переговори з ними були досить довгими - понад три години - і змістовними. Обнадійливими і, що важливо, результативними. Я вдячний народу США та особисто президенту Байдену за потужну та щиру підтримку, яку ми отримуємо. Це реальні речі, які посилюють не лише нашу державу, а й демократію загалом", - сказав Зеленський у відеозверненні у понеділок.

За його словами, і Київ, і Вашингтон розуміють, що "коли демократія виграє в одній країні, вона виграє у всьому світі. Коли свободу захищають в одній країні, її захищають у всьому світі".

"Узгодили з американською стороною подальші кроки щодо зміцнення Збройних сил України, задоволення всіх пріоритетних потреб нашої армії. Зокрема, це стосується і підготовки до великої міністерської зустрічі у Німеччині у вівторок - збереться сорок міністрів оборони держав-партнерів. Ключове питання - захист України, захист свободи на сході Європи", - наголосив глава держави.

Він уточнив, що під час переговорів також обговорювалися шляхи посилення санкцій проти РФ.

"Той факт, що Росія не шукає миру і демонстративно вбиває навіть на Великдень, свідчить, що потрібний більший санкційний тиск. Варто перекрити всі можливості Росії обходити санкції. Ми передали партнерам спеціальний План щодо посилення санкцій проти Російської Федерації, який розробила міжнародна експертна група під керівництвом Андрія Єрмака та Майкла Макфола", - зазначив Зеленський.

Президент додав, що окремим пунктом переговорів стала фінансова підтримка України.

"Коли тиранія має колосальний фінансовий ресурс від експорту нафти та газу, питання фінансової підтримки свободи стає життєво важливим. Почув повне розуміння цієї позиції від американських друзів. Не лише в контексті допомоги Україні наразі, під час війни, а й для післявоєнного відновлення", - наголосив глава держави.

Він також зазначив, що сторони обговорили питання щодо надання гарантій безпеки для України. "Упевнений, що США можуть бути лідером серед майбутніх країн - гарантів безпеки України. Основна мета для нас усіх - зробити Європу та світ безпечнішим після війни, гарантувати, що архітектура безпеки спрацює у разі будь-яких нових загроз", - підсумував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА