11:54 25.04.2022

Київська область отримала 400 млн грн на перші ремонти, далі на черзі - відновлення будинків – заступник голови ОП

1 хв читати
Київська область отримала 400 млн грн на перші ремонти, далі на черзі - відновлення будинків – заступник голови ОП

Київська область отримала першу субвенцію - 400 млн грн - на відновлення пошкоджених російськими окупантами споруд, повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в ефірі марафону на телеканалі "Київ".

"Це вікна в будинках, покрівля, прибирання, дороги тощо. Для того, щоб у ті будівлі, які ще цілі, де треба просто, наприклад, вставити вікна, люди могли переїхати та жити", - пояснив він.

Заступник керівника ОП додав, що питання відновлення подання електроенергії, водопостачання, інтернет-покриття наразі вирішується. Наступним етапом мають стати глобальніший ремонт - відновлення будівель, які можна швидко відновити.

Як повідомлялося, держава відшкодує втрату будинку або квартири внаслідок бойових дій кожному громадянинові.

Для отримання відшкодування слід залишити в застосунку "Дія" відповідну заяву: обрати в розділі "Послуги" параграф "Пошкоджене майно" і залишити дані про себе і свою контактну інформацію. Заяву можна подати фізично до ЦНАП. Після реєстрації повідомлення громадян слід чекати інформації про початок процедури оцінки та компенсації, які уряд визначить найближчим часом.

Станом на 22 квітня Міністерство цифрової трансформації України отримало в застосунку "Дія" вже понад 100 тис. заявок про пошкоджене майно українців унаслідок російської агресії.

Раніше радник глави Офісу президента Олексій Арестович повідомляв, що Кабінет Міністрів України компенсуватиме вартість знищеного житлового фонду площею до 150 кв. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА