17:40 25.04.2022

Офіс прокурора МКС приєднався до слідчої групи з воєнних злочинів РФ в Україні

2 хв читати
Офіс прокурора МКС приєднався до слідчої групи з воєнних злочинів РФ в Україні

Спільну слідчу групу (ССГ) з розслідування воєнних злочинів РФ в Україні розширено шляхом залучення як учасника Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС), повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора України в понеділок.

"Вперше в історії до спільної слідчої групи долучився Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду. Рівно місяць тому ми з колегами із Литви та Польщі за підтримки Євроюсту створили ССГ для розслідування звірств РФ на території нашої держави. Переконана, що приєднання ще одного потужного учасника зробить розслідування та судове переслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності більш ефективним та скоординованим. Справедливість для жертв і покарання для винних – виклик для всього світового юридичного фронту і наша Спільна слідча група стала у його авангарді", - заявила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова.

Як зазначається у повідомленні, у кожній із держав-учасниць ССГ йде власне національне розслідування агресії РФ в Україні. Повноцінне незалежне розслідування розпочав Офіс прокурора МКС. Сторони та учасники ССГ координуватимуть свої дії, разом плануватимуть слідчі стратегії, а також оперативно та безпечно обмінюватимуться інформацією та доказами.

Як повідомлялося, 25 березня Венедіктова з генеральним прокурором Литви Нідою Грунскєне та генеральним прокурором – міністром юстиції Польщі Збігневом Зьобро уклали угоду про створення ССГ для розслідування агресії РФ та її воєнних злочинів на території України. Наразі учасником групи є Євроюст, де представлено 27 країн-членів ЄС, та десять інших держав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА