19:02 25.04.2022

Мінкультури спільно з Everstake запускають благодійну ініціативу Save Ukrainian Culture для захисту світової культурної спадщини від російських загарбників

2 хв читати
Мінкультури спільно з Everstake запускають благодійну ініціативу Save Ukrainian Culture для захисту світової культурної спадщини від російських загарбників

Міністерство культури та інформаційної політики спільно з компанією Everstake запускають благодійну ініціативу Save Ukrainian Culture для захисту світової культурної спадщини від російських загарбників.

"25 квітня 2022 року Міністерство культури та інформаційної політики України, Державне агентство України з питань мистецтва та мистецької освіти разом із блокчейн-компанією Everstake оголосили про спільну благодійну ініціативу Save Ukrainian Culture, що має на меті збір коштів на збереження культурної спадщини України в умовах безупинного загарбницького вторгнення Росії", - йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначено, що в Україні розташовані сім об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО, ще 17 об'єктів включено до Попереднього списку Світової спадщини.

Крім них, в Україні є ще тисячі культурних установ та пам'яток, що мають значну історичну цінність.

"Усі вони є під загрозою знищення російськими військовими, одержимими маревною ідеєю імперської переваги, які не мають поваги до будь-якої культурної спадщини. Об'єкти культурної цінності, які не вдалося знищити бомбардуваннями, масово грабують російські військові та вивозять на територію Росії, що не відрізняється від того, що робили солдати вермахту під час Другої світової війни. Деякі з викрадених тоді артоб'єктів досі не знайдено", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, ініціатива Save Ukrainian Culture має на меті не допустити повторення цього жорсткого періоду історії.

"Враховуючи потужну підтримку, яку світова криптоспільнота надала Україні, перерахувавши криптовалюту на суму понад $100 млн для різних державних та приватних ініціатив, Save Ukrainian Culture також приймає пожертви у криптовалютах", - повідомляють у відомстві.

У Мінкультури заявляють, що кошти підуть на допомогу культурним об'єктам, які перебувають під загрозою, а також на відновлення зруйнованих або знищених об'єктів.

Докладніша інформація доступна на офіційному сайті проєкту: https://donate.arts.gov.ua/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА