06:41 26.04.2022

Кількість зупинених ОГТСУ через пошкодження магістральних газопроводів ГРС за тиждень зросла на 30%

2 хв читати
Кількість зупинених ОГТСУ через пошкодження магістральних газопроводів ГРС за тиждень зросла на 30%

Оператор ГТС України через пошкодження двох магістральних газопроводів на сході України минулого тижня відключив низку газорозподільних станцій, через що кількість зупинених ГРС зросла на 30,8% – із 39 до 51, повідомила компанія.

"Протягом минулого тижня внаслідок бойових дій пошкоджень зазнали два магістральні газопроводи на сході України. Через небезпеку витоку газу та неможливість отримати доступ для ремонту пошкоджених ділянок ОГТСУ був вимушений зупинити роботу низки ГРС у Донецькій, Луганській та Харківській областях", – йдеться в повідомленні оператора в телеграм-каналі в понеділок.

У компанії уточнили, що значну частину ГРС відключено через масові пошкодження газорозподільних мереж обл- та міськгазів.

Згідно з повідомленням, майже 60% від загальної кількості відключених ГРС припадає на Луганську, Донецьку та Харківську області.

Відповідно, зросла і кількість споживачів, що залишилися без газопостачання, зазначив ОГТСУ.

"Без газопостачання повністю або частково залишаються десятки населених пунктів. Можливість проведення ремонтних робіт обмежена через активні бойові дії", – пояснили в компанії.

Водночас там звернули увагу, що на деокупованих територіях Сумщини, Київщини та Чернігівщини у стислий термін відремонтовано пошкоджену газотранспортну інфраструктуру, а жителям регіонів уже відновлено або планується відновлення газопостачання найближчим часом після ремонтів та готовності газових мереж облгазів.

Як повідомлялося, гендиректор ОГТСУ Сергій Макогон 6 квітня повідомив, що з початку розв'язаної Росією війни дістали пошкодження три магістральні газопроводи, окупанти захопили чотири компресорні станції, знищили дві ГРС, а ще 48 ГРС зупинено. Загалом у ГТС України 1395 ГРС. На початок квітня кількість відключених від газу споживачів сягала 300 тисяч.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА