07:10 26.04.2022

Кількість українських біженців до Німеччини перевищила 400 тис.

2 хв читати
Кількість українських біженців до Німеччини перевищила 400 тис.

Понад 400 тис. українських біженців вже прибуло до Німеччини, і щодня прибуває ще приблизно 3 тис., такі дані були озвучені на "Круглому столі Україна", проведеному в Берліні у понеділок за участю канцлера Німеччини Олафа Шольца.

За інформацією, понад 60 тис. українських школярів уже навчаються в Німеччині, а випускникам українських шкіл дозволили вступати до університетів Німеччини без диплома.

Крім того, згідно з активованою Євросоюзом директивою про тимчасовий захист, українські біженці також отримують соціальну допомогу, медичну страховку та дозвіл на роботу, і можуть відвідувати заняття з інтеграції.

Участь у круглому столі, організованому державним міністром у справах міграції, біженців та інтеграції Рим Алабалі-Радован, також взяли міністри внутрішніх справ, праці, будівництва та освіти, парламентський статс-секретар міністерства у справах сім'ї та представники федеральних земель, муніципалітетів та організацій громадянського суспільства з питань прийому та інтеграції біженців з України до Німеччини.

Основними темами обговорення стали чотири національні напрямки діяльності: прийом, розподіл та розміщення; вразливі групи та догляд за дітьми; ситуація на ринку праці для вихідців з України та шкільна і вища освіта.

Як повідомлялося, на початку квітня цього року Федеральний уряд Німеччини та уряди земель вирішили, що з 1 червня цього року українські біженці будуть зрівняні в базовій допомозі, медобслуговуванні та можливостях працевлаштування з визнаними біженцями.

Крім того, тоді ж Федеральний уряд погодився надати федеральним землям фінансування EUR2 млрд: EUR500 млн муніципалітетам для покриття витрат на проживання, EUR500 млн – на вже понесені у поточному році витрати федеральних земель та EUR1 млрд – на витрати, пов'язані з інтеграцією до дитячих садків або школи, а також на витрати на охорону здоров'я та догляд.

За даними УВКБ ООН на 13:00 24 квітня, загалом з України з початку війни виїхало (без урахування потоку на в'їзд) 5,23 млн осіб, з них до Польщі - 2,91 млн, Румунії та Молдови – 843,74 тис., Росію – 605,82 тис., Угорщину – 492,98 тис., Словаччину – 355,59 тис., Білорусь – 24,48 тис.

Водночас, в Україну, за даними Держприкордонслужби, до цієї дати з 28 лютого в'їхало 1,17 млн осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА