12:20 26.04.2022

У Чечні на війну проти України відправляють ув'язнених, зокрема родичів опозиціонерів – ГУР Міноборони України

1 хв читати
У Чечні на війну проти України відправляють ув'язнених, зокрема родичів опозиціонерів – ГУР Міноборони України

У Чечні на війну проти України відправляють ув'язнених, зокрема родичів опозиціонерів, ФСБ РФ збирає інформацію про ув'язнених місцевих в'язниць для їх подальшого відправлення до зони бойових дій, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

"Чеченський філіал ФСБ збирає інформацію про ув’язнених місцевих тюрем для їх подальшого відправлення в зону бойових дій. Листування посадовців ФСБ містить вимогу надати особисті дані засуджених, зокрема: ПІБ, домашні адреси, номери телефонів, адреси електронних пошт, IP-адреси пристроїв, які використовуються для входу в "соціально-телекомунікаційну мережу інтернет", - ідеться у повідомленні на сайті ГУР.

Так, ФСБ вимагає надати їм інформацію про громадян Чеченської Республіки РФ для подальшого їх залучення до проведення спеціальної операції на території України: умовно засуджених; засуджених до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості; засуджених до позбавлення волі за тяжкі злочини; засуджених за особливо тяжкі злочини.

За словами чеченських опозиційних громадських діячів, такі дії проводяться для того, щоб поповнити "людський ресурс" частин та придушити будь-які протестні настрої у Чечні, оскільки там наразі поширена практика засудження родичів опозиціонерів.

"Тепер їм загрожує примусове відправлення у найгарячіші точки фронту. Зокрема, брата відомого чеченського опозиціонера Хасана Халітова вже доправили в одну з частин на передовій. Інших родичів Халітова викрали і їхнє місцеперебування – невідоме", - зазначили в ГУР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА