13:34 26.04.2022

Зеленський підписав закон про спрощення надання соцпослуг для переселенців – Соколовська

2 хв читати
Зеленський підписав закон про спрощення надання соцпослуг для переселенців – Соколовська

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про спрощення надання соціальних послуг у кризових ситуаціях та фінансування таких послуг для внутрішніх переселенців, повідомила заступник керівника Офісу глави держави Юлія Соколовська.

"Сьогодні президент України підписав закон, що спрощує надання соціальних послуг у кризових ситуаціях та передбачає фінансування таких послуг для внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів державного бюджету, міжнародної допомоги та інших джерел. Отже, найближчим часом ми з урядом презентуємо сучасні механізми підтримки громадян, які потребують догляду", - розповіла Соколовська на брифінгу у вівторок, розміщеному в телеграм-каналі Офісу президента.

За її словами, до соціальних виплат переселенцям уже долучилася низка агентств ООН та урядові організації.

"За результатами переговорів, які я проводила спільно з урядом, вже три агентства ООН долучилися до державних програм соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам або надали допомогу сім'ям з дітьми. Що це означає на практиці? Наразі близько $300 млн будуть направлені на грошову допомогу тим, хто цього потребує, і ця сума буде збільшуватися. Схожі виплати плануються або вже здійснюються на сході країни неурядовими українськими та іноземними організаціями", - розповіла заступниця глави Офісу президента.

За словами Соколовської, агентства ООН наразі закуповують ліки, медичні вироби та набори, ковдри, генератори, обладнання, воду та продукти харчування і передають їх українським лікарням, військовим адміністраціям.

"Також надається допомога в евакуації, зокрема людям з інвалідністю або людям, які потребують догляду. Разом із Всесвітньою організацією охорони здоров'я створюються реабілітаційні центри для людей, які отримали травми, опіки або втратили кінцівки, розгортається мережа надання психологічної допомоги", - розповіла вона.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА