20:11 26.04.2022

Демонтовану скульптуру з-під Арки Дружби народів перенесуть тимчасово до Музею авіації

2 хв читати
Демонтовану скульптуру з-під Арки Дружби народів перенесуть тимчасово до Музею авіації

Демонтовану скульптуру з-під Арки Дружби народів перенесуть тимчасово до Музею авіації, повідомив директор департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк агенції "Інтерфакс-Україна".

"Тимчасово перемістимо до Музею авіації. Є в планах створити музей тоталітарного режиму, але коли і на якій локації така експозиція буде розміщена – поки що обговорюється на державному рівні", - повідомив Никоряк під час демонтажу об'єкта у вівторок.

Як повідомлялося, музей тоталітаризму планувалося створити на території ВДНГ. Але як повідомив генеральний директор Національного комплексу "Експоцентр України" (ВДНГ, Київ) Євген Мушкін, від цієї ідеї відмовилися.

"Нещодавно ми вирішили не розширювати таку (об'єкти часів СРСР) експозицію на ВДНГ. Досить тих павільйонів, які були збудовані радянською Україною. Сам музей монументальної пропаганди до початку повномасштабного вторгнення була ідея створити в Чорнобилі", - повідомив Мушкін агентству "Інтерфакс- Україна".

За його словами, також обговорювався варіант тимчасової експозиції, експонати якої потім будуть переміщені в інше місце (або буде виставка, що гастролює).

"Подібний формат можна розгорнути у нас. Але про постійно діючий музей монументальної пропаганди на ВДНГ йти не може. Принаймні поки", - повідомив Мушкін.

Як зазначила керівник проекту "Чорнобиль. Збереження" Лала Тарапакіна, концепцію створення парку монументальної пропаганди розробляє Державне агентство розвитку туризму (ДАРТ). "До війни обговорювалися кілька потенційних локацій, Чорнобильська зона одна з них. За багатьох плюсів саме зони поки що рано говорити, що демонтовані пам'ятники будуть розміщені тут", - сказала Тарапакіна.

Як повідомляв мер Києва Віталій Кличко, загалом у столиці планується демонтаж ще близько 60 пам'ятників, барельєфів, знаків, пов'язаних із радянським часом та росією.

Також до 467 розширено список вулиць та об'єктів, які можуть бути перейменовані. Він опублікований на сайті та до 1 травня триває його обговорення з киянами.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА