20:45 26.04.2022

ВАКС передав на підтримку ЗСУ майже $6 млн, якими намагалися підкупити керівництво НАБУ та САП

2 хв читати
ВАКС передав на підтримку ЗСУ майже $6 млн, якими намагалися підкупити керівництво НАБУ та САП

Вищий антикорупційний суд за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро України та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зняв арешт із заморожених раніше майже $6 млн, якими намагалися підкупити керівництво антикорупційних органів.

"Гроші вже передали на підтримку Сил спеціальних операцій ЗСУ. Йдеться про 5,95 млн. дол. США – за курсом НБУ це понад 170 млн грн, які допоможуть у зміцненні обороноздатності нашої держави", - повідомляє пресслужба НАБУ у телеграм- каналі.

Як повідомлялося, у червні 2020 року НАБУ і САП затримали на гарячому трьох осіб одразу після надання $5 млн неправомірної вигоди для подальшої передачі керівнику САП, щоб той закрив кримінальне провадження за підозрою ексміністра екології, передане восени 2019 року Генеральною прокуратурою в НАБУ за підслідністю, в частині, що стосується ексміністра екології. Всім затриманим ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Епізод, в якому керівництву антикорупційних органів пропонували неправомірну вигоду, стосується можливої причетності ексміністра до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого Реал Банку (підконтрольному на той час злочинній організації за участю посадових осіб часів президента Януковича), та легалізації цих коштів. У цій справі повідомлено про підозру деяким особам, зокрема й колишньому міністру.

У квітні 2021 року прокурори САП передали до ВАКС справу у спробі підкупу керівництва САП і НАБУ. Фігуранти справи - перший заступник начальника ГУ ДПС у м. Києві (на момент скоєння злочину), один із керівників групи компаній, афілійованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів, і колишня голова одного з департаментів ДФС України, яка була довіреною особою колишнього міністра екології.

28 жовтня НАБУ та САП завершили спецрозслідування стосовно ексміністра екології та природних ресурсів та повідомили про відкриття матеріалів слідства стороні захисту перед складанням обвинувального акту. Дії підозрюваного було кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція неправомірної вигоди посадовцю).

Місцеперебування колишнього міністра не було встановлено, про підозру йому повідомили 1 липня 2020 року, направивши поштою за місцем реєстрації, за останнім відомим місцем проживання та засобами телефонного зв'язку.

Джерело: https://t.me/nab_ukraine/904

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА