11:55 27.04.2022

Ректор КНУ ім.Шевченка запропонував перейменувати вул.Ломоносова на честь загиблої від обстрілу Харкова випускниці вишу Юлії Здановської

1 хв читати

Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров звернувся до Київської міської ради з пропозицією перейменувати столичну вулицю Михайла Ломоносова на честь загиблої від ракетного обстрілу Харкова випускниці вишу Юлії Здановської.

"Ректор Володимир Бугров повідомив, що звернувся до голови Київської міської ради Віталія Кличка та депутатів Київради з клопотанням щодо перейменування вулиці Михайла Ломоносова, на якій мешкає понад 8 тисяч студентів, курсантів, аспірантів та співробітників університету. Ця вулиця, на думку університетської громади, має носити ім'я Юлії Здановської, юної української математикині, випускниці механіко-математичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, волонтерки та вчительки, яка загинула від ракетного обстрілу Харкова 1 березня 2022 року у 21-річному віці", - йдеться в повідомленні пресслужби університету.

Зазначено, що ім'ям Здановської названо безкоштовний освітній проєкт для талановитих старшокласників з України, організований факультетом математики Массачусетського технологічного інституту (США).

"Ми переконані, що запропоноване перейменування вулиці Михайла Ломоносова, крім вшанування пам'яті випускниці університету, стане жестом солідарності з громадою міста-героя України Харкова, де народилася, виросла та загинула Юлія, а також важливим кроком у міській політиці комеморації російсько-української загарбницької війни", - заявив Бугров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА