17:31 27.04.2022

Платформа Yakaboo за перший тиждень перезапуску перерахувала видавництвам майже 1 млн грн

2 хв читати
Платформа Yakaboo за перший тиждень перезапуску перерахувала видавництвам майже 1 млн грн

Національна книжкова платформа Yakaboo за підсумками першого тижня після поновлення продажу друкованих книжок у своєму онлайн-магазині виплатила видавцям майже 1 млн грн, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі компанії.

За її даними, онлайн-магазин відновив роботу 15 квітня, і за тиждень понад 7 тис. покупців купили близько 16,5 тис. українських книжок.

"Попит на українську книжку з боку читачів є. Це позитивний сигнал для ринку – галузь починає відновлюватися. У той час, коли окупанти спалюють українські книжки та руйнують українські бібліотеки, ми боремося на іншому, на перший погляд невидимому, фронті. Але в цій війні ми не просто боремося з ворогом - ми відстоюємо цінності, в які віримо, і захищаємо все, що символізує нашу національну ідентичність і свідомість. І це українська книжка, яка зараз переживає важкі часи і потребує нашої підтримки", - наводить пресслужба слова CEO Yakaboo Івана Богдана.

За його словами, щоб максимально підтримати українських видавців, на період дії воєнного стану компанія з власної ініціативи перейшла на пришвидшений графік розрахунків із постачальниками книжкової продукції незалежно від умов чинних контрактів.

"Наші читачі скучили за друкованими українськими книжками. Ми очікуємо, що найближчим часом щотижневий приріст у реалізації книжок становитиме від 20% до 40%", - сказав Богдан.

Із зони бойових дій поблизу Києва компанія евакуювала на захід України найбільший у країні книжковий склад. В екстремальних умовах вдалося вивезти неушкодженими понад 1 млн українських книжок.

Крім того, на початку війни понад 50 українських видавництв та авторів підтримали ініціативу компанії та надали всім українцям безкоштовний доступ до читання електронних та прослуховування аудіокниг у мобільному Yakaboo на час дії воєнного стану. Наразі вже понад 600 тис. українців читають у застосунку.

Yakaboo працює на ринку e-commerce із 2004 року. Позиціонує себе як національна книжкова платформа, оцінюючи кількість клієнтів більш ніж у 3 млн. В онлайн-магазині представлено понад 300 тис. книжок 71 мовою у паперовому, електронному та аудіоформаті. Компанія співпрацює із понад 500 українськими та зарубіжними видавництвами, а також має власне видавництво Yakaboo Publishing, пріоритетним напрямом якого є нон-фікшн література.

Співвласниками ТОВ "Якабу", згідно з держреєстром, є колишній топменеджер D.Trading Віталій Бутенко (56,39%), президент та керуючий партнер інвестиційно-девелоперської компанії "Торонто-Київ" Юрій Кривошея (41,28%) та Іван Богдан (2,33%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА