21:09 27.04.2022

Зняття ЄС усіх митних зборів для України допоможе всім європейцям

1 хв читати
Зняття ЄС усіх митних зборів для України допоможе всім європейцям

Президент України Володимир Зеленський заявив, що рішення Європейської комісії зі зняття Європейським Союзом усіх митних зборів та квот для українського експорту допоможе всім європейцям.

За словами глави держави, Єврокомісія погодилася прибрати на рік усі митні збори та квоти на український експорт, а також призупинити дію антидемпінгових тарифів.

"Дякую особисто Урсулі фон дер Ляєн і всім нашим європейським друзям за цей крок. Зараз це дозволить зберегти нам максимально економічну активність в Україні та наше національне виробництво. Але потрібно розглядати це рішення не лише в українському контексті. Достатній обсяг експорту нашої продукції на європейські та глобальний ринки буде важливим антикризовим інструментом", - заявив Зеленський у відеозверненні у вівторок увечері.

Він зазначив, що Росія намагається спровокувати глобальну цінову кризу, щоб на всіх базових, зокрема продовольчих ринках, почався хаос.

"Український експорт допоможе стабілізувати ринки. Це вигідно не лише нам, а всім європейцям. Жителям усіх країн, по яких можуть вдарити російські деструктивні амбіції", – сказав президент.

Зеленський також додав, що на черзі є ще нові рішення партнерів для лібералізації українського експорту. "Погодимо з ЄС, як збільшити потенціал транспортних коридорів на нашому західному кордоні", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА