08:06 28.04.2022

Питання забезпечення переселенців житлом обговорили на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади за участю Зеленського

2 хв читати
Питання забезпечення переселенців житлом обговорили на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади за участю Зеленського

На засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади за участю президента України Володимира Зеленського обговорювалося питання забезпечення переселенців житлом.

Як повідомила пресслужба президента, в середу відбулося перше засідання Конгресу під час повномасштабної війни Росії проти України. Захід було проведено у форматі відеоконференції.

"Заступник керівника Офісу президента, виконавчий секретар президії Конгресу місцевої та регіональної влади Кирило Тимошенко розповів про завдання створити базу даних потреб усіх населених пунктів України та розробити концепцію для них з урахуванням потреб громад. Для цього було сформовано 14 кластерів інфраструктури, які потребують відновлення чи модернізації. Містам і регіонам запропоновано на початок травня надати вичерпну інформацію про відповідні потреби", - наголошується в повідомленні.

За словами Кирила Тимошенко, на сьогодні держава має надати майже 600 тисяч квартир для забезпечення переселенців житлом. Зважаючи на масштаб потреб, було обрано підхід будівництва з нуля, а також викуп готових квартир у забудовників.

Президент наголосив, що переселенці мають бути забезпечені комфортним тимчасовим житлом на необхідний термін. Він також закликав затвердити всі необхідні зміни до нормативно-правових актів, щоб нове житло в Україні обов'язково будували з комфортними бомбосховищами, а старий житловий фонд було обладнано відповідно до потреб гарантування безпеки громадян.

Зеленський також поставив завдання підготувати плани відновлення міст, селищ і громад, які постраждали від російського вторгнення.

"Буде об'єднання фінансів, спеціалістів і технологій, які нам просто передаватимуть наші партнери. Потрібен чіткий амбітний план, щоб у хорошому сенсі заразити їх цим проектом, щоб вони давали своїх архітекторів, щоб ми об'єднували їх із нашими фахівцями", – сказав глава держави й закликав не чекати на завершення війни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА