08:08 28.04.2022

Прокурор МКС: Ми проведемо в Україні незалежні розслідування та хочемо докопатися до суті справи

2 хв читати
Прокурор МКС: Ми проведемо в Україні незалежні розслідування та хочемо докопатися до суті справи

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Ахмад Хан заявив, що Міжнародний кримінальний суд проведе в Україні незалежні розслідування та хоче докопатися до суті того, що скоїла армія РФ в Україні.

"Ми проведемо незалежні розслідування, ми намагатимемося тримати руку партнерства з державами, цивільним населенням, організаціями й потім піддаватимемо все, що ми отримаємо, належній незалежній судовій перевірці. Ми хочемо докопатися до суті справи. Водночас ніхто не може бути спостерігачем. Позавчора я зробив те, чого не робилося в історії МКС раніше, офісу, яким я зараз керую. Я підписав угоду про приєднання до спільної слідчої групи з Україною, Польщею та Литвою", - сказав Хан на неофіційному засіданні Ради безпеки ООН за формулою Аррія під назвою "Агресія Росії проти України: забезпечення відповідальності за звірства" в середу.

За його словами, тривають іще дев'ять структурних розслідувань.

Хан розповів, що був в Україні двічі, відвідавши Львів, Київ, Бучу, Бородянку з командою судмедекспертів, юристів і слідчих.

"Я відправив три комунікації РФ. Я не отримав відповіді, але я й надалі намагатимуся, тому я хочу сказати дуже чітко і я сподіваюся, що це передадуть, що мій офіс і я не мають іншого політичного порядку денного, ніж докопатися до правди й до ступеня фейкових новин, до ступеня змови або спроб обдурити світ. Що може бути кращим способом викрити брехню, ніж піддати її незалежному розслідуванню та аналізу? Мої двері відчинені, і я також продовжу стукати у двері", - зазначив Хан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА