14:57 28.04.2022

"Євробачення-2022" транслюватиметься на телеканалі "UA:КУЛЬТУРА" та на диджитал-платформах

2 хв читати
"Євробачення-2022" транслюватиметься на телеканалі "UA:КУЛЬТУРА" та на диджитал-платформах

Міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2022" транслюватиметься на телеканалі "UA:КУЛЬТУРА" та на диджитал-платформах.

"Цього року конкурс "Євробачення-2022" транслюватиметься онлайн на телеканалі "UA:КУЛЬТУРА" та на диджитал-платформах. Півфінали та фінал точно на "UA:КУЛЬТУРА", - йдеться у повідомленні "Суспільного" з посиланням на голову правління Миколу Чернотицького.

За його словами, щодо фіналу відбуваються дискусії з іншими медіагрупами, і, можливо, "Євробаченню" буде присвячена частина національного телемарафону, але поки що рішення не ухвалено.

"Ми вважаємо, що представлення України на "Євробаченні" є важливою участю країни у європейському житті. Це також наше представлення. І гурт, який представляє країну, теж виконує важливу місію щодо популяризації України. Тому я сподіваюся, що вони виграють", - сказав він.

У свою чергу режисер-постановник виступу України на "Євробаченні" (компанія Friends Production) Олексій Жембровський розповів про те, як було вирішено дилему щодо донесення політичного меседжу на конкурсі, який декларує позицію поза політикою.

"У діалозі з EBU щодо цього питання ми зіткнулися декілька разів ще на етапі розробки номера, і вже декілька разів його переробили, оминаючи протокольні моменти. Тому це питання вже вирішено і візуально виглядатиме гідно", - заявив Жембровський.

Як повідомлялося, 12 лютого у Києві відбувся національний фінал відбору на "Євробачення-2022". За результатами конкурсу визначено, що у 2022 році від України на міжнародному пісенному конкурсі виступить виконавиця Аліна Паш із піснею "Тіні забутих предків". Паш отримала 15 балів - 8 балів від журі та 7 балів від глядачів. Друге місце посів гурт Kalush Orchestra (6 балів від журі та 8 від глядачів), третє - співак Wellboy (7 балів від суддів та 6 - від глядачів). За перемогу у фіналі також боролися Roxolana, Barleben, Michael Soul, Cloudless та Our Atlantic.

Після низки конфліктних ситуацій і скандалів навколо цієї теми Паш дискваліфікували за надання оргкомітету підробної довідки від Держприкордонслужби.

У зв'язку з цим було вирішено, що гурт Kalush Orchestra представлятиме Україну на конкурсі.

У 2021 році на "Євробаченні" Україну представляв електро-фолькгурт Go_A, який посів п'яте місце у фіналі конкурсу.

У 2019 році Україна не брала участі у конкурсі у зв'язку з критикою у суспільстві співачки Maruv через її виступ у РФ. Національна суспільна телерадіокомпанія та переможниця національного відбору-2019 відмовилися підписувати контракт.

"Євробачення-2022" відбудеться у Турині (Італія). Півфінали очікуються 10 та 12 травня, Україна виступить у першому. Фінал конкурсу відбудеться 14 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА