15:35 28.04.2022

Ще одного колишнього українського військовослужбовця, який перейшов на бік РФ і якого взяли в полон поблизу Миколаєва, засуджено до 15 років в'язниці

2 хв читати
Ще одного колишнього українського військовослужбовця, який перейшов на бік РФ і якого взяли в полон поблизу Миколаєва, засуджено до 15 років в'язниці

Колишнього військовослужбовця ЗСУ, який перейшов у 2014 році на бік ворога і якого взяли в полон під час боїв поблизу Миколаєва, засуджено до максимального покарання – 15 років позбавлення волі за державну зраду, повідомляє Офіс генпрокурора.

"За публічного обвинувачення Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері судом визнано винним у державній зраді та дезертирстві ще одного колишнього військовослужбовця ЗСУ, якого взяли в полон у складі збройних сил РФ (ст. 408, ст. 111 КК України). Суд йому призначив максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном 15 років", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора, розміщеному в четвер у телеграм-каналі.

За інформацією прокуратури, встановлено, що уродженець Дніпропетровщини, перебуваючи на військовій службі в АР Крим, у 2014 році зрадив присязі на вірність народу України, відмовившись виконати наказ про передислокацію військової частини з півострова, та вступив на службу до збройних сил РФ.

"Через вісім років – 25 лютого 2022 року він разом із ще двома зрадниками держави повернувся на територію України у складі окупаційних військ, що увійшли до м. Нова Каховка Херсонської області. Їх було взято в полон у складі артдивізіону 126-ї окремої гвардійської бригади берегової оборони РФ, який зазнав поразки від українських десантників у Миколаївській області", - зазначають у прокуратурі.

Раніше суд засудив колишнього українського військовослужбовця, взятого в полон поблизу Миколаєва, до 14 років позбавлення волі за держзраду та дезертирство.

Судовий розгляд щодо третього колишнього військовослужбовця ЗСУ ще не призначено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА