17:32 28.04.2022

У колишнього депутата, наближеного до Януковича, ДБР вилучило ще $192 тис.

2 хв читати

Співробітники Державного бюро розслідувань під час обшуку у колишнього народного депутата України, наближеного до експрезидента Віктора Януковича, вилучили ще понад $192 тис.

"Співробітники ДБР під час обшуку вилучили $192 тис. 400 необґрунтованих активів колишнього народного депутата України від "Партії регіонів", наближеного до сім'ї експрезидента Віктора Януковича", - повідомляє ДБР у четвер у телеграм-каналі.

У ДБР нагадують, що раніше вже було накладено арешт на 200 млн грн, які перебували на банківських рахунках екснардепа.

"За даними Бюро, колишній регіонал спільно з оточенням президента-втікача "відмивав" і легалізував за кордоном доходи, отримані від угод на одному з потужних концернів Донбасу. Після створення Росією терористичної організації "ДНР" зловмисник зберіг фактичний контроль над фармацевтичним виробництвом та співпрацював із адміністрацією", - інформують у Бюро.

У повідомленні ДБР наголошується, що він зареєстрував компанію у тимчасово окупованій Горлівці, мером якої став його колишній охоронець.

"Згідно з даними Бюро, помічник ексдепутата акумулював у банківській скриньці частину коштів, що мають сумнівні та непідтверджені джерела походження. У результаті обшуку було вилучено $192 тис. Кошти можуть бути пов'язані з російським капіталом і використовуватися для фінансування агресії", - йдеться в повідомленні.

ДБР не зазначає ім'я колишнього депутата. Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна" з поінформованих джерел, йдеться про Миколу Янковського, який у 1998-2006 роках був народним депутатом ІІІ-VI скликання від фракцій "Регіони України", "Єдина Україна", "Партія регіонів". З 1988 року був генеральним директором, потім президентом концерну "Стирол", розташованого в нині окупованій Горлівці (Донецька обл.). У 2003 році був удостоєний звання "Герой України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА