19:12 28.04.2022

Шмигаль та прем'єр Болгарії обговорили підтримку українських біженців, європейську перспективу України та енергетичну безпеку

2 хв читати
Шмигаль та прем'єр Болгарії обговорили підтримку українських біженців, європейську перспективу України та енергетичну безпеку

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та прем'єр-міністр Республіки Болгарія Кирил Петков обговорили підтримку українських біженців, європейську перспективу України та енергетичну безпеку.

"Україна вдячна Болгарії, що спільно з міжнародною спільнотою бере участь у підтримці нашої країни. Ми високо цінуємо ухвалення урядом Болгарії рішення про спрямування гуманітарної допомоги на суму EUR706 тис., а також рішення про надання допомоги українським біженцям у розмірі EUR181 тис.", - наводить слова Шмигаля пресслужба уряду за результатами зустрічі.

Він наголосив, що Україна особливо цінує передачу захисної амуніції для наших воїнів, які захищають не лише Україну, а й європейські кордони.

Серед іншого прем'єри України та Болгарії обговорили інтеграцію країни в Європейський Союз.

"Зброя – це головне, що потрібне Україні, аби стримувати ворога. Санкції – аби послабити Росію та відбити бажання бути агресивною. Фінанси – аби втримати макроекономічну стабільність України. І четверте важливе питання для нас – приналежність України до європейської родини", – наголосив Шмигаль.

Крім того, окремо сторони торкнулися питання енергетичної безпеки у Європі. Прем'єр України зазначив, що після приєднання української енергосистеми до ENTSO-E країна здатна експортувати до 2 тис. МВт електроенергії до країн ЄС, зокрема до Болгарії.

"Глава українського уряду висловив вдячність за підтримку Болгарією санкційної політики Європейського Союзу щодо Росії. Та за особисту ініціативу прем'єр-міністра Кирила Петкова із запровадження окремих санкцій проти агресора, які надзвичайно ефективно сьогодні допомагають Україні боротися з ворогом", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

Росіяни обстріляли Козацьке, постраждали троє людей

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА