19:20 28.04.2022

Фонд Save Ukrainian Culture почав приймати пожертвування у криптовалюті для захисту пам'яток світової культурної спадщини

2 хв читати
Фонд Save Ukrainian Culture почав приймати пожертвування у криптовалюті для захисту пам'яток світової культурної спадщини

Міністерство культури та інформаційної політики України, Держагентство України з питань мистецтв та мистецької освіти разом із блокчейн-компанією Everstake оголосили про спільну благодійну ініціативу Save Ukrainian Culture, метою якої є збір коштів на збереження культурної спадщини України в умовах вторгнення Росії.

Міністерство культури та інформаційної політики України вже зафіксувало понад 200 об'єктів руйнувань культурної спадщини, але ці цифри не є фінальними, повідомив глава відомства Олександр Ткаченко, слова якого наводить пресслужба блокчейн-компанії Everstake.

"Рашисти продовжують свої воєнні злочини проти української спадщини, намагаючись стерти нашу історію та ідентичність. Знищити українську культуру – одна з їхніх стратегічних цілей у цій війні. Отже, ми маємо діяти негайно, щоб відновити все, що постраждало від війни. І мета ініціативи Save Ukrainian Culture – пришвидшити цей процес", – сказав міністр.

Згідно з пресрелізом, Save Ukrainian Culture приймає пожертвування, зокрема в криптовалютах. Охочі підтримати цю ініціативу можуть використовувати BTC, ETH та USDT (як ERC-20, так і TRC-20), а також фіат, наприклад євро, долар США або гривню, відправлені з кредитних карток, банківським переказом або через Apple Pay та Google Pay.

Кошти підуть на допомогу культурним об'єктам, що перебувають під загрозою, а також на відновлення зруйнованих або знищених об'єктів. Цей процес відбуватиметься за організації Міністерства культури та інформаційної політики.

"Криптовалюти - це перевірений та ефективний інструмент фінансування, який дасть змогу врятувати нашу культурну спадщину від пограбування та руйнування в умовах цієї безглуздої війни", - пояснив генеральний директор Everstake Сергій Васильчук.

Він нагадав, що світова криптоспільнота вже надала Україні потужну підтримку, перерахувавши криптовалюту на суму понад $100 млн для різних державних та приватних ініціатив.

Everstake - найбільший децентралізований стейкінговий провайдер із 625 тис. користувачів. В Everstake працює понад 100 експертів з усього світу, компанія брала активну участь у розробці складних блокчейн-продуктів, як-от Metaplex, Portal та Everlend. Компанія є одним із ініціаторів благодійної організації Aid For Ukraine, яка збирає криптовалютні пожертвування на військові та гуманітарні потреби України. Ініціативу підтримує Міністерство цифрової трансформації України, з моменту її запуску вже зібрано понад $60 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА